Stire

Investiţie de 400.000 de euro la aeroport

01.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Consiliul Judeţean se ocupă de alinierea Aeroportului Internaţional Arad la standardele europene. Până la 1 ianuarie, şi „Poarta Aradului către Europa” trebuie să se conformeze cerinţelor U.E., privind  sistemul de securizare aeroportuar. În acest sens, ieri, a avut loc o licitaţie pentru achiziţionarea aparaturilor de control a pasagerilor.

Porţile de securitate care duc spre pista de decolare, pistoalele pentru depistarea obiectelor metalice, precum şi alte instrumente de acest gen vor fi schimbate cu altele noi, mult mai performante. „La licitaţie s-au înscris şi au cumpărat caiete de sarcini două societăţi din Bucureşti care au şi asociaţi din străinătate”, a declarat Ovidiu Moşneag – directorul tehnic al Aeroportului Internaţional Arad.

Suma pregătită pentru a fi investită în achiziţionarea aparaturilor de securitate necesare se ridică la aproximativ 400.000 de euro. „Banii sunt alocaţi de către Consiliul Judeţean Arad, care, la fel ca întotdeauna, a înţeles importanţa modernizării aeroportului”, a conchis Ovidiu Moşneag.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro