Stire

Fraudă prin sms

01.10.2008 ⋅ 0 comentarii

«Felicitări! Firma FLANCO a ales numărul dumneavoastră de telefon câştigătorul sumei de 5.000 euro  şi un telefon NOKIA  3G. Pentru mai multe detalii vă rugăm contactaţi  nr. de telefon: 0767 482 475.»

Aşa sună un mesaj pe care zeci de arădeni, posesori ai abonamentelor Vodafone l-au primit azi dimineaţă. Bineînţeles că în realitate „fericiţii câştigători” nu sunt decât nişte oameni care se speră că vor fi destul de creduli şi vor face jocul escrocilor.

Curiozitatea fiindu-ne stârnită la maxim, nu am stat pe gânduri şi am încercat să apelăm numărul de telefon lăsat în mesaj, însă nu s-a sinchisit nimeni să răspundă.

Contactată telefonic, firma FLANCO, care chipurile, împarte cadouri arădenilor prin sms,  spune că nu derulează în prezent nici o astfel de promoţie şi recomandă opiniei publice să nu ia în considerare astfel de anunţuri.

„Totul este o fraudă. Nu este adevărat că firma FLANCO ar oferi premii şi cadouri prin sms. Anul trecut am mai avut plângeri de genul acesta, însă anul acesta până în prezent nici una. Am făcut şi reclamaţii la poliţie, anul trecut, când tot mai mulţi arădeni au venit la noi să îşi ridice presupusele premii, însă nu au putut fi depistaţi”, a declarat Mariana B., un angajat al firmei FLANCO.

Totodată, am contactat autorităţile ca să vedem ce este de făcut în asemenea situaţii, unde arădenii, mai mult sau mai puţin încrezători, pot muşca repede momeala.

„Anul acesta nu am avut nici o plângere în ceea ce priveşte această firmă. Oamenii trebuie să ştie şi să nu cadă în capcană. De fiecare dată când am fost sesizaţi, noi am ieşit în mass media cu campanii de prevenire, ca să atenţionăm arădenii despre astfel de fraude”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţean Arad.

Acest mesaj ne aduce aminte de un alt articol publicat de cotidianul nostru, când din nou s-a încercat o păcăleală prin mesaje, atunci escrocii dându-se drept reprezentanţi ai companiei Dacia Mioveni. Aşa-zisul reprezentant al firmei care a răspuns la telefon, ne-a felicitat pentru premiul câştigat, care consta într-un autoturism marca Dacia Logan iar apoi ne-a explicat paşii pe care trebuie să îi parcurgem pentru a intra în posesia lui. Era foarte simplu: trebuia doar să oferim telefonic datele personale pentru ca respectivul să poată deschide un cont, urmând ca „fericitul câştigător” să depună suma de 45 euro. Asta era tot, iar în maxim 24 de ore, autoturismul urma să fie în faţa casei.

Oferta nu poate fi mai tentantă de atât. Însă, din păcate pentru creduli, este doar o păcăleală. Cu toate că suma de 45 de euro, care trebuie achitată ca taxă de transport, nu este mare având în vedere faptul că în schimbul ei primeşti un autoturism în valoare de aproximativ 8.500 de euro, cei care au plătit această taxă nu au văzut niciodată maşina.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro