Stire

Filarmonica la 60 de ani

01.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Deschiderea stagiunii din acest an a Filarmonicii de Stat Arad va fi marcată de mai multe evenimente importante, fiind, aşa cum am mai spus o stagiune aniversară.

Împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei arădene va fi aniversată atât prin repertoriul ales pentru această stagiune, cât şi prin organizarea unei expoziţii cu afişe de spectacole, fotografii şi alte obiecte legate de istoria muzicală a Aradului. Expoziţia va fi vernisată mâine, începând cu orele 17 în foaierul central. Cu această ocazie le va fi decerntat post-mortem titlul de membru de onoare al Filarmonicii de Stat Arad maeştrilor Nicolae Brânzeu şi Nicolae Boboc, personalităţi care şi-au adus aportul de necontestat la înfiinţarea instituţiei arădene. Tot atunci va fi lansată „Monografia filarmonicii arădene”, scrisă de Ioan Tomi şi apărută de curând la Editura Gutenberg.

Spectacolul care va marca deschiderea acestei stagiuni o va avea ca invitată pe pianista Dana Borşan. Cu această ocazie în fruntea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Arad va sta maestrul Petru Sbârcea. 

Directoarea Rodica Tălmaciu ne-a mărturisit în conferinţa de presă ce a avut loc, ieri, la sediul instituţiei că foarte mulţi dintre primii membri ai Filarmonicii de Stat Arad vor fi prezenţi la sărbătorirea celor 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei. „Mulţi dintre domniile lor şi-au confirmat venirea, chiar şi cei care locuiesc în prezent la mare distanţă”  a declarat Rodica Tălmaciu.

De menţionat că unul dintre primii membri ai filarmonicii este Cornel Mândru care mai locuieşte şi în prezent în Arad şi care a activat ani de zile în orchestră pe post de cornist.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro