Stire

Judecătorul Ioan Lazăr răm?ne după gratii

02.10.2008 ⋅ 0 comentarii

* Următoarea înfăţişare în faţa instanţei – în 15 octombrie

Fostul judecător arădean Ioan lazăr, acuzat pentru fapte de corupţie, va rămâne în continuare închis. Recursul formulat de acesta împotriva reţineri din 15 septembrie, prin care Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie i-a respins solicitarea de revocare a măsurii arestării preventive şi de înlocuire a acesteia cu interdicţia de a nu părăsi ţara, a fost dezbătut luni.

Avocata lui Lazăr a solicitat celor nouă judecători casarea deciziei din 15 septembrie şi rejudecarea acestuia în stare de libertate. În susţinerea acestei cereri, avocata inculpatului a explicat instanţei că acesta nu repreintă un pericol social. Instanţa supremă însă i-a respins solicitarea.

Astfel că următoarea înfăţişare în faţa instanţei va avea loc pe data de 15 octombrie 2008, la Bucureşti.

„Din cunoştinţele pe care le deţin în momentul de faţă despre acest caz, pentru că nu se judecă în Arad, am înţeles că s-a amânat pe data de 15 octombrie pentru administrarea probelor şi ascultarea martorilor”, ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Arad – Ştefan Lucaciuc.

Ioan Lazăr, fost judecător la Secţia penală a Tribunalului Arad şi profesor la o secţie din Satu Mare a Universităţii „Vasie Goldiş”, a fost reţinut, vineri, 30 mai 2008,  pentru luare de mită. Tot atunci a mai fost reţinut de procurori şi Sabău Marius Traian care se presupune că ar fi cumplicele judecătorului. Potrivit DNA, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat faptul că, în perioada 14-19 mai 2008, judecătorul Lazăr Ioan, prin intermediul lui Sabău Marius Traian, a pretins suma de 30.000 de euro, din care a primit 25.000 de euro de la un denunţător, pentru ca, în calitate de preşedinte al complexului de judecată, să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului, într-un dosar penal care se afla la completul său. 

Ancheta procurorilor anticorupţie a fost demarată în urma unui denunţ făcut de un om de afaceri din Arad, Ştefan Marina. Acesta a fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad că ar fi emis o filă de cec fără acoperire, însă acesta a primit o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro