Stire

Avariile blochează furnizarea căldurii

02.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Încă din prima zi în care CET Arad a început furnizarea agentului termic, au apărut probleme interne. Este vorba despre apartamentele în care locatarii au făcut modificări, au făcut spargeri sau au demontat calorifere şi nu le-au mai pus la loc.

„Încă nu putem spune că s-a dat drumul la căldură în tot Aradul, deoarece s-au descoperit avarii interioare. În situaţia respectivă, până nu se repară, căldura este oprită în tot blocul. Am primit nenumărate telefoane de la cetăţeni care ne întreabă  de ce caloriferele sunt reci. Cei care au astfel de probleme trebuie să întrebe administratorul despre durata reparaţiilor.   Până administratorii nu dau undă verde că reparaţiile au fost remediate nu putem furniza agent termic în zona respectivă”, afirmă Liviu Vărşăndan, inginer şef CET Arad. 

Căldura mult prea scumpă

După cum relatam şi în numărul de ieri al cotidianului nostru, mulţi dintre concitadinii noştri sunt nemulţumiţi de furnizarea agentului termic la data de 1 octombrie din cauza preţului gigacaloriei. „În baza Hotărârii Consiliului Local Arad, s-a început furnizarea căldurii. În Asociaţiile de Proprietari această măsură este privită diferit, acestea nefiind consultate în această decizie. Blocurile cu repartitoare, pot să-şi regleze consumul în funcţie de temperatura dorită, dar cele care nu le au montate, vor primi căldură non stop, acest lucru reflectându-se  în valoarea facturii lunare”, afirmă Vasile Arion, vicepreşedinte ULAL Arad.  Preţul gigacaloriei a suferit în ultima perioadă multiple majorări. La 31 martie a fost de 143 lei.  În intervalul 1 aprilie – 10 iulie a fost de 160,16 lei, iar de la 1 octombrie – 185,88 lei.  Tot reprezentanţii ULAL afirmă că în prezent pierderile din sistem sunt de aproximativ  90%. Şi anume   30 % la producere, 20 % la transport, 40% la consumator. „Recentele scumpiri la gigacalorie va face ca încălzirea să fie prohibitivă, iar apa caldă să devină un lux”, mai afirmă vicepreşedintele.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro