Stire

Cetăţeni cu identităţi false la Frontieră

06.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat în acest sfârşit de săptămână cinci cetăţeni cu documente false, în timp ce încercau  să iasă ilegal din ţară.

Unul, Myumzun M., de 38 de ani se afla la volanul unui autoturism marca „Ford” când s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, cu permis fals. Bărbatul şi-a susţinut nevinovăţia în continuare declarând că actul este autentic şi că intenţiona să se deplaseze în Belgia. Poliţiştii de frontieră au început urmărirea penală  asupra acestuia pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

În aceaşi zi, o tânără de doar 24 de ani care călătorea cu trenul internaţional Rapid „Mureş”  spre Budapesta a încercat să „păcălească” autorităţile, prezentând o carte de identitate eliberată de autorităţile din Bulgaria, care s-a dovedit a fi falsă. Tânăra a recunoscut că a obţinut documentul de la o persoană necunoscută în schimbul sumei de 3.000 de euro, intenţionând să ajungă în Austria pentru a-şi găsi un loc de muncă bine plătit.

O familie de turci (mama, tata şi copilul) a fost suprinsă tot cu acte false, pe care, din declaraţiile lor le-au cumpărat cu 5.000 de euro, intenţionând să ajungă în Olanda.

Atât cei trei cât şi tânăra din Republica Moldova sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea, tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi false, minorul fiind singurul care nu va răspunde în faţa legii pentru fapta sa.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro