Stire

Omagiu adus motociclistului Adrian Nopcea

06.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Zi de doliu în rândul motocicliştilor arădeni şi nu numai, care au organizat ieri după amiază în centrul oraşului un marş funebru în memoria prietenului lor, celui ce a fost Adrian Nopcea. Aceştia s-au adunat în faţa Primăriei cu câteva ore înainte de ora la care era fixată înmormântarea, de unde, cu motoarele turate la maxim şi cu poza tânărului lipită pe motor, au plecat spre locul unde prietenul lor s-a stins din viaţă.

Vă reamintim că Adrian Nopcea şi-a pierdut viaţa joi seara, pe DN 69, ce leagă Aradul de Timişoara într-un teribil accident rutier. La doar cinci kilometri după ce a ieşit din Arad, a intrat cu motorul în partea din spate a unui autocamion încărcat cu lemne, impactul fiind mortal pentru tânăr.

„A fost un prieten extraordinar şi doar cei ce l-au cunoscut au ştiut adevărul despre el şi cum era. A avut o pasiune, cu toţii avem. Pasiunea lui i-a adus însă moartea... E târziu să judecăm, e târziu să spunem că a greşit. Ce s-a întâmplat acolo, a fost între el şi D-zeu. Să o lăsăm aşa, să îi urăm drum bun către cealaltă lume, să îi fie iertate păcatele şi să se odihnească în pace. Noi ne-am adunat să îi aducem un ultim omagiu lui Adi şi am plecat pe bulevard, în sunete de motoare turate, ca să atragem atenţia asupra pericolelor multiple la care  se expun motocicliştii, mai ales când vehiculele sunt conduse cu viteză. Să îl ierte Dumnezeu!”, ne-a spus cu ochii în lacrimi o motociclistă arădeancă.

În urma sa tânărul, cunoscut ca fiind un împătimit al motoarelor încă pe băncile şcolii, a lăsat suflete goale, pline însă de amintiri. Vestea morţii tânărului, care a sfârşit atât de tragic, a căzut ca un fulger peste cunoscuţi. Cunoscut ca fiind un om plin de viaţă şi pus mereu pe glume, Adrian a strâns de-a lungul vieţii sale sute de prieteni, care cu ochii în lacrimi şi cu sufletele împietrite de durere s-au alăturat familiei îndoliate la cimitirul din Cartierul Grădişte, pentru a-l conduce pe ultimul său drum, la vârsta de doar 30 de ani, pe cel care a fost Adrian Nopcea. Sute de coroane cu mesajul „Nu te voi uita prietene drag”, au fost aşezate pe mormântul acestuia. Acum, celor care l-au cunoscut nu le rămâne decât să aprindă o lumânare în amintirea tânărului motociclist.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro