Stire

Personala Traian Moldovan - Interferenţe artistice Baia Mare ? Arad

07.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Traian Moldovan

 

Începând de mâine şi până în data de 31 octombrie va fi organizată expoziţia „Idee şi întrupare” a artistului plastic Traian Moldovan din Baia Mare. Expoziţia este a şaptea personală a artistului şi va fi găzduită în sala Ovidiu Maitec a Muzeului de Artă Arad. „Idee şi întrupare” vine în prelungirea interferenţelor artistice Baia Mare – Arad, care au o istorie încă din 1896 – anul înfiinţării Şcolii de Pictură de la Baia Mare. În perioada interbelică, artişti arădeni au frecventat consecvent Centrul Artistic de la Baia Mare şi artişti băimăreni au expus la Palatul Cultural din Arad.

Traian Moldovan nu este nici el la prima întâlnire cu Aradul. A participat la taberele de sculptură de la Căsoaia şi Macea, a expus în cadrul saloanelor bienale de desen sau sculptură mică, organizate de Filiala Arad a Uniunii Artiştilor Plastici, iar în 2007 a obţinut Premiul special al juriului „Ovidiu Maitec” pentru sculptură la Biena- la Internaţională de Artă Contemporană „Meeting Point - Arad bienal 2007”.

Expoziţia „Idee   şi întrupare” reuneşte lucrări de sculptură şi desen realizate de către Traian Moldovan în ultimii douăzeci de ani şi va fi vernisată miercuri, 8 octombrie, la ora 17.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro