Stire

Banca Mondială inspectează Gaiul - Terenul nisipos ?ngreunează lucrările la canalizare

07.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Lucrările de canalizare din Cartierul Gai înaintează mai greu decât în Bujac sau Sânicolau. Autorităţile locale afirmă că aceste lucrări sunt îngreunate din cauza terenului nisipos şi al pânzei freatice care este foarte sus, dar şi din cauza unor modificări de proiect.

Deşi ni s-a spus că se efectuează lucrări şi pe strada Dunării, una dintre cele mai impracticabile străzi din Gai, ieri dupa ora 12.00, nu era nici un muncitor în zonă. Cei care locuiesc pe strada respectivă au afirmat că de două săptămâni nu au văzut picior de om care să lucreze acolo, până vineri, când au stat foarte puţin, şi ieri dimineaţă, când au fost doar în trecere. Pe strada respectivă se găsesc doar gropi, ţevi şi mormane de nisip abandonate. Pe de altă parte, pe străzile Toth Arpad, Agricultorilor, Turdei şi Jiului,  zeci de muncitori şi utilaje lucrează de zor la săparea gropilor pentru canalizare, lucru pe care l-am putut observa şi noi după ce ne-am deplasat la faţa locului îndrumaţi de către reprezentanţii firmei care execută lucrările.  Responsabilul lucrărilor ne-a explicat  faptul că pe strada Dunării nu se lucrează deoarece acolo s-au săpat doar gropile pentru descoperirea utilităţi-lor subterane existente. Conform declaraţiilor reprezentanţilor primăriei lucrările  în Gai se află în grafic şi vor  fi finalizate la termen.

Proiect de 50 milioane euro

Amintim că Primăria Arad a demarat un proiect în valoare de 50 milioane euro, privind reabilitarea zonelor cu deficienţe majore la sistemul de canalizare, în trei cartiere din municipiu. Suma de 47,2 milioane de euro provine de la Banca Mondială şi Guvernul României prin Ministerul Finanţelor, iar 3,1 milioane euro este co-finanţarea Primărie. Conform Acordului de împrumut, Municipiul Arad beneficiază de 47,2 milioane de euro pentru finalizarea proiectului de reabilitare a serviciilor urbane municipale, rambursabil în 17 ani, cu cinci ani perioadă de graţie. Proiectul prevede extinderea reţelei de canalizare menajeră şi pluvială în cartierele Bujac, Gai şi Sânicolaul Mic şi reabilitarea sistemului rutier afectat de realizarea acestor activităţi. 

Surse din cadrul primăriei ne-au afirmat că astăzi vor sosi la Arad doi reprezentanţi ai Băncii Mondiale care vor verifica evoluţia lucrărilor de canalizare. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro