Stire

Zi dedicată comemorării victimelor Holocaustului

07.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Ziua de 6 octombrie, zi dedicată comemorării victimelor Holocaustului în România a fost marcată în oraşul nostru prin mai multe acţiuni organizate de Comunitatea Evreilor din Arad, Complexul Muzeal Arad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean în colaborare cu Grupul Şcolar „Francisc Neuman” Arad.

Astfel, ieri la Cimitirul Evreiesc din oraşul nostru, în prezenţa a numeroşi oameni politici, a membrilor comunităţii evreieşti din Arad în frunte cu ing. Ionel Schlessinger a avut loc celebrarea victimelor Holocaustului din România. La eveniment au fost prezenţi ÎPS Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei, dr. Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad, Gheorghe Schwartz, profesor şi scriitor arădean, membru al Comunităţii Evreieşti din oraş. În cadrul acestei comemorări a fost rostită o rugăciune de către rabinul Oscar Schwartz din Viena, venit la Arad special pentru acest eveniment şi a fost subliniat aportul adus de comunitatea evreiască la dezvoltarea culturală şi economică a ţării şi respectiv a oraşului nostru.

Tot zilei de 6 octombrie, zi ce marchează începutul oprimării evreilor în ţara noastră, i-a fost dedicată masa rotundă ce a avut loc ieri la Grupului Şcolar „Francisc Neuman” din Arad, masă rotundă cu tema „Comunitatea evreiască din Arad la începutul secolului          XX-lea”.

La eveniment au fost prezenţi: ing. Ionel Schlesinger – preşedintele Comunităţii Evreieşti din Arad, dr. Simona Stiger – inspector specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Doina Stoica – directorul Grupului Şcolar „Francisc Neuman” şi Adelina Stoenescu din partea Complexului Muzeal Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro