Stire

Peste 21.000 de pachete de ţigări confiscate la frontieră

07.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Sfârşit de săptămână încărcat pentru lucrătorii Punctelor de Frontieră arădene, care au reuşit în mai puţin de 24 de ore să descopere peste 21.000 de pachete de ţigări la Turnu şi la Vărşand.

Astfel, Marin B., de 39 de ani, cu dublă cetăţenie, s-a prezentat în vamă la volanul unui automarfar, care era gol şi se deplasa spre o societate comercială  din Ungaria. Poliţiştii de frontieră au efectuat un control mai amănunţit al mijlocului de transport, descoperind ascunse într-un locaş special amenjat între prelată şi scheletul metalic al automarfarului, peste 20.000 de pachete de ţigări, marca Marlboro şi Marlboro Light, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă şi transport, acesta declarând că nu ştia de existenţa lor.

Autorităţile au predat marfa, în valoare de aproximativ 33.000 de euro, inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Arad, pentru a stabili sancţiunea contravenţională conform normelor în vigoare.

O altă captură de ţigări a fost făcută de poliţiştii de frontieră arădeni, la P.T.F. Turnu, unde ţigările erau ascunse în interiorul unui TIR, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese de aparatură tehnică pentru o societate din Anglia.

Şoferul a recunoscut autorităţilor că cele 783 de pachete, de diferite mărci, le-a achiziţionat dintr-un magazin din Piteşti şi urma să le vândă în Anglia. Acesta s-a ales cu marfa confiscată şi cu o amendă în valoare de 1.000 RON.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vedea depistării persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro