Stire

Miting ?n faţa Parlamentului - Sindicaliştii cer salarii şi condiţii de muncă decente

07.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Zeci de mii de sindicaliştii din toată ţara, membri a patru confederaţii: CNSRL Frăţia, Blocul Naţional Sindical, Cartel Alfa şi CSDR, vor protesta astăzi în jurul clădirii Parlamentului. Mitingul a fost plănuit să aibă loc odată         cu „Ziua internaţională a muncii decente”. Protestatarii vor solicita dreptul la o muncă decentă, curată, fără pericole şi plătită corespunzător. „Vom trage un mare semnal de alarmă referitor la salariile mici şi condiţiile grele de muncă din România”, ne-a declarat Petre Toma, preşedintele CNSRL Frăţia, Filiala Arad.

Petre Toma ne-a mai informat că aproximativ 150 de membri ale celor patru confederaţii din Arad se vor alătura acţiunii, care se desfăşoară de altfel la nivelul întregii Europe. „Tocmai pentru că marţi este «Ziua Internaţională a muncii decente», vor avea loc mitinguri de amploare în mai multe ţări, organizate de mai multe confederaţii din Europa. Apreciem că la Bucureşti vor protesta aproximativ 30.000 de membri ai acestor confederaţii”,      a mai declarat preşedintele CNSRL Frăţia.

Sindicaliştii susţin că doar 15 la sută dintre cele cinci milioane de angajaţi din România lucrează în condiţii decente, iar mai mulţi dintre aceştia au salariile foarte mici. Mai mult, există şi cazuri în care angajaţii lucrează în condiţii prin care le este pusă în pericol sănătatea sau chiar viaţa.

Mitingul va fi urmat de un marş în jurul Palatului Parlamentului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro