Stire

Banii aprobaţi de guvern pentru salariile dascălilor sunt insuficienţi

07.10.2008 ⋅ 0 comentarii

După ce s-au bucurat, pentru scurt timp de aprobarea majorării salariale cu 50 la sută, dascălii ar putea avea surpriza să nu îşi primească „onorariile” pe lunile noiembrie şi decembrie. Suma pentru finanţarea cheltuielilor personalului din instituţuţiile de învăţământ preuniversitar de stat ale comunelor, oraşelor şi muncipiilor a fost aprobată de guvern, fiind publicată şi în Monitorul Oficial în data de 3 octombrie. Este vorba despre 500.000.000 lei. Din aceasta, Aradul va primi, prin Direc-   ţia Generală a Finanţelor Publice, 25.775.000 lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat că banii sunt insuficienţi, aceştia acoperind doar o parte din suma necesară până la sfârşitul acestui an. „Suma de bani aprobată de guvern este insuficientă pen-  tru ultimele trei luni ale acestui an. Cu aceasta va fi asigurat doar necesarul pentru luna octombrie, urmând ca în continuare guvernul să dea altă hotărâre pentru restul de bani necesari, altfel pe noiembrie şi decembrie nu vor putea fi plătite salariile profesorilor”, ne-a declarat Nicolae Ioţcu.

Sumele vor fi distribuite de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad, aceasta trimiţând înştiinţări către primării în momentul în care banii se vor afla la trezorerie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro