Stire

Grevă ?n administraţie - Activitate paralizată ?n Finanţe şi primării

08.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Administraţiile financiare şi trezoreriile îşi vor sista activitatea, joi, între orele 8 şi 10 , în contextul grevei de avertisment determinată de eşuarea primelor negocieri cu Guvernul, pentru creşterea cu 50% a salariilor.

În acest sens, Alianţa Sed Lex şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie au stabilit încetarea activităţii pentru două ore,  în scopul conştientizării autorităţilor de gravitatea situaţiei şi de importanţa solicitării lor. Primele negocieri nu au avut impact asupra Guvernului astfel încât, funcţionarii din cadrul trezoreriilor şi administraţiilor financiare au recurs la această soluţie. „Greva de avertisment are loc, neexistând o altă soluţie. Domnul Lazăr Faur, lider de sindicat, s-a preocupat   de strângerea semnăturilor de la primăriile din judeţ, în scopul colaborării la protest. Astfel, până la amiază, 35 de primării din judeţ au confirmat faptul că vor participa la greva de avertisment dar având în vedere că termenul de confirmare este până miercuri, credem că se vor mai alătura. Sperăm ca acţiunea să aibă un aport în aprobarea solicitării şi să nu aibă efecte asupra oamenilor. Având în vedere că nu este sfârşit de lună, deci nu este perioada depunerii declaraţiilor, ori a altor obligaţii de plată, scade posibilitatea nemulţumirilor din partea publicului ce apelează la serviciile noastre“, a declarat Tudor Gabor, lider sindicat Sed Lex.

Sindicatele cer prin acest protest o majorare diferenţiată de 50%, mai mult pentru salariaţii care au un venit net de sub 8.000 de lei şi mai puţin pentru cei cu venit ce depăşeşte 1.500 de lei, căutându-se astfel, o soluţie pentru toţi bugetarii din România.

De asemenea, şi cadrele afiliate Sanitas au stabilit la începutul acestei săptămâni că urmează să decidă dacă vor protesta, în cazul în care nu le vor fi acceptate revendicările şi anume, creşteri salariale cu 60%. „Deocamdată nu ştim dacă vom intra în grevă de avertisment, urmând să se ia această hotărâre dacă Guvernul nu va lua în considerare cererile noastre“, a declarat Petre Toma, reprezentantul CNSLR Frăţia.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro