Stire

Liderul sindicatului din Primărie ?l acuză pe Falcă de agresiune

08.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele sindicatul liber al angajaţilor din cadrul Primăriei Municipiului Arad, Mircea Pereş,   l-a acuzat în cadrul întâlnirii generale a membrilor de sindicat pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă, de faptul că l-a agresat verbal şi chiar ar fi vrut să îl lovească. 

Liderul de sindicat susţine că a fost chemat de căre edilul şef la el în birou. „Am crezut că sunt chemat în birou pentru a lămuri problema salariilor, care ne nemulţumeşte. Însă nu a fost chiar aşa. M-a întrebat cine mă cred. Că unde lucrez, şi ce lucrez, de am timp de astfel de acţiuni. A ţipat la mine, iar la un moment dat s-a ridicat de la masă şi a venit spre mine. Am crezut că mă loveşte, aşa de furios era. Eu nu fac altceva decât să apăr interesele celor care m-au ales. Am avut astăzi ( n.r ieri) o şedinţă la care au  participat o parte din membrii sindicatului.  Orice ar fi vom ieşi şi noi în stradă să ne apărăm drepturile, să ne crească salarile, deoarece nu o să avem ce ne plăti întreţinerea la iarnă”, afirmă Mircea Pereş. Referitor la scandalul iscat în primărie şi la acuzele care i se aduc, primarul, Gheorghe Falcă nu a vrut să comenteze în nici un fel  aceste incidente.

Peste câteva zile încep  protestele

Săptămâna trecută, liderul de sindicat a anunţat începerea protestului celor 450 de membri, care sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc. Salariul de bază al unui funcţionar public debutant cu studii superioare (inginer, economist, jurist etc.) este de 699 lei, iar după ce se scad toate contribuţiile angajatul respectiv are un salariu net de 450 lei. Treapta imediat superioară aşadar, la un an de experienţă ajunge la un salariu de bază de 747 lei, iar după plata tuturor contribuţiilor rămâne cu 510 lei salariul net. De asemenea, Mircea Pereş a mai precizat că 90% dintre angajaţii Primăriei Arad nu beneficiază de nici un fel de sporuri, prime, premii sau alte sume lunare. „Din totalul funcţionarilor publici, adică 398 de persoane, 256 dintre acestea au un salariu de încadrare sub 1.000 lei, iar din totalul personalului contractual, adică 97 de persoane, 86 dintre acestea au acelaşi salariu de încadrare, sub 1.000 lei. În aceste condiţii suntem la limita subzistenţei, cei care au familii şi copii sunt la limita disperării iar, întrucât din partea conducerii nu există nici un fel de înţelegere, ne vedem obligaţi de a ne solicita toate drepturile în justiţie. Accentuăm că este vorba despre drepturi salariale acordate de Lege şi nu se cere comiterea vreunui abuz din partea conducerii. Nu înţeleg de ce la Arad nu se poate rezolva această situaţie pe cale amiabilă”, afirmă  liderul.

Funcţionarii publici sunt hotărâţi să pornească protestele şi la Arad cât mai curând posibil. Surse din cadrul primăriei ne-au declarat faptul că edilul şef a chemat toţi şefii de departamente şi directorii la o întrunire prin care le-a cerut să îşi potolească subalternii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro