Stire

Gheorghe Falcă ?i răspunde liderului de sindicat

09.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a decis să dea un răspuns cu privire la acuzaţia adusă de către preşedintele  sindicatului liber al angajaţilor primăriei,  Ioan Mircea Pereş. Acesta din urmă l-a acuzat pe primar, în cadrul întâlnirii generale a membrilor de sindicat, de faptul că l-a agresat verbal şi chiar ar fi vrut să îl lovească. Liderul de sindicat afirmă că luptă pentru ca angajaţii primăriei să primească lefuri mai mari, deoarece  peste 90 la sută dintre angajaţii instituţiei nu beneficiază de sporuri la salarizare şi au sub 1.000 de lei salariu.

Primarul Aradului a afirmat la rândul său că acest lucru nu este adevărat şi a prezentat, într-o conferinţă de presă, o statistică din care reiese  că din  cei 480 de angajati ai Primăriei, doar 30 au salarii mai mici, pentru că  sunt angajaţi de puţin timp şi nu beneficiază de nici un spor. „Faţă de acuzaţile liderului de sindicat vreau să vă spun că  în Primăria Arad sunt 86 de oameni care în opt luni de zile au mers cu peste 200 de milioane de lei acasă. De asemenea,  sunt 76 de persoane care în opt luni au mers acasă cu o valoare cuprinsă între 150 – 200 milioane lei, iar 207 persoane care au  primit între 100 -150 de milioane. Tot la un calcul pe opt luni,  80 de angajaţi au luat între  80 -100 milioane lei. Dacă facem o analiză, cu excepţia celor 30 de tineri angajaţi de curând, nu există o persoană care să fi mers cu mai puţin de 10 milioane de lei, bani în mână acasă. Prezint aceste date deoarece aceşti bani sunt plătiţi de cetăţenii Municipiului Arad, iar informaţiile eronate acordate de liderul de sindicat fac să avem o dezinformare faţă de cetăţeni”, afirmă primarul Gheorghe Falcă (n.r. valorile sunt exprimate în lei vechi). 

Anchetă internă

Gheorghe Falcă a  dat un răspuns  şi la acuzaţia că ar fi încercat să îl lovească pe liderul de sindicat. „Regretabil este că un angajat al primăriei, care este invitat împreună cu directoarea lui de departament să discutăm despre stadiul proceselor pe care le avem, multe dintre ele chiar pierdute de persoana respectivă, spune aceste lucruri. Am discutat şi faptul că mi-a trimis o scrisoare prin care să anulez toate concursurile atât la Poliţia Comunitară, cât  şi la Primărie, că nu a existat un membru de sindicat în interior. În acel moment i-am spus că nu înţelege şi că îşi bate joc de primărie şi l-am dat afară din biroul meu, ceea ce am dreptul să fac cu fiecare om care depăşeşte limita de bun simţ în ceea ce înseamnă funcţionarul public din Arad. El a reacţionat cum a reacţionat. Ceea  ce spune foarte multe lucruri despre persoana respectivă”, mai precizează primarul. 

În momentul de faţă, în cadrul Primăriei are loc o anchetă internă. Se pare că Ioan Mircea Pereş are o problemă cu o anumită societate, care produce  echipamente electrice de iluminat.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro