Stire

Falşii instalatori au fost prinşi

10.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Cei doi bărbaţi semnalaţi zilele trecute că au furat din apartamentele unor persoane în vârstă au fost identificaţi şi reţinuţi de către poliţiştii arădeni. Ei au fost prezentaţi procurorului, după ce sâmbătă au mai prădat o familie, pe care au lăsat-o fără şapte mii patru sute de lei. Magistratul a dispus însă cercetarea suspecţilor recidivişti în stare de libertate.

Vă  reamintim că cele două arădence, ambele persoane în vârstă, au reclamat poliţiştilor că la uşa lor au bătut doi bărbaţi, care s-au prezentat ca fiind de la o societate de cablu TV şi de la Arterm. Sub pretextul că au venit să verifice cablul TV, respectiv instalaţia de apă, au distras atenţia proprietarilor şi au sustras sume mari de bani, din locuinţele acestora. Este vorba de 3.000 lei, respectiv 470 lei, în cel de-al doilea caz.

În ciuda faptului că, din cauza vârstei înaintate a victimelor, au fost obţinute destul de puţine date despre bărbaţii care folosesc acest mod de operare, în numai câteva zile, în urma investigaţilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit să îi depisteze şi să-i reţină pe cei doi suspecţi .

Astfel, L. Ioan, de 44 ani, şi G. Lucian Mircea, de 30 ani, ambii din Arad, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere, fiind ulterior eliberaţi.

Reprezentanţii companiilor de numele cărora s-au folosit suspecţii atrag şi ei atenţia că angajaţii lor sunt îmbrăcaţi în uniforme inscripţionate şi au legitimaţii. Totodată, poliţiştii le recomandă abonaţilor la aceste servicii să fie mai precauţi atunci când indivizi necunoscuţi le cer bani, indiferent de cât de mică este suma.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro