Stire

Se vor majora alocaţiile şi indemnizaţiile

10.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Familiile cu venit mic şi veteranii de război vor primi mai mulţi bani, datorită deciziei deputaţilor de a majora alocaţiile şi indemnizaţiile.

Astfel, familiile cu un copil vor primi alocaţii complementare de la 30 la 50 de lei, cele cu doi copii vor beneficia de la 35 la 60 de lei, familiile cu trei copii vor putea primi de la 40 la 65 de lei, iar cele care au patru copii sau mai mulţi se vor bucura de suma de 70 de lei, după ce, iniţial, primeau doar 45 de lei.

Alocaţiile de susţinere a familiei monoparentale se majorează şi ele pe baza unor criterii. Familia cu un copil va beneficia de 70 de lei, familia cu doi copii – 80 lei, cele cu trei copii – 85 lei şi familiile cu patru sau mai mulţi copii vor primi 90 de lei. Beneficiarii acestui tip de alocaţie sunt familiile al căror venit pe membru nu depăşeşte salariul minim pe economie.

În ceea ce priveşte vârstnicii, veteranii de război şi urmaşii lor vor primi indemnizaţii majorate, în funcţie de gradul pe care îl deţin. Astfel, veteranii şi văduvele (care nu se căsătoresc) vor primi câte 92 de lei pe lună, înainte fiind doar de 23 de lei. Persoanele mutilate şi invalizii de gradul I vor primi de la 37 la 148 de lei, veteranilor de gradul II li se vor aloca de la 33 de lei (cât primeau pe lună) suma de 132 de lei, iar vârstnicilor de gradul III, de la 28 la 112 lei.

Aceste proiecte de lege iniţiate Guvern sunt doar în faza de trimitere spre promulgare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro