Stire

Oaia neagră din IPJ Arad a rămas fără uniformă - Ex-poliţistul este cercetat ?n stare de libertate

10.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţistul reţinut ieri de către ofiţeri ai Direcţiei Generală Anticorupţie pentru trafic de influenţă este cercetat în stare de libertate. După ce a fost audiat până târziu în noapte, agentul şef adjunct a fost convins să îşi dea demisia.

Vă reamintim că subofiţerul Aurel Alin Puştea a fost denunţat de un bărbat de la care poliţistul a solicitat în mai mult rânduri sume importante de bani pentru a-i „rezolva” un dosar. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism în primăvara acestui an, şi băut fiind, a provocat un accident. Drept urmare, acesta trebuia să se aleagă cu un dosar penal, însă, subofiţerul i-ar fi promis că va interveni pentru el la Poliţia Rutieră, unde ar avea anumite „pile”. Deşi a trecut aproape un an de zile de atunci, Aurel Puştea a luat aproape 2.000 de euro, după cum susţine denunţătorul, însă dosarul bărbatului a ajuns pe mâna procurorilor arădeni, fără ca nimeni să intervină, aşa cum acesta s-a aşteptat. Supărat nevoie mare şi vâzându-se şi fără bani, R.B.N., l-a denunţat pe poliţist Departamentului General Anticorupţie.

Subofiţerul a fost ridicat miercuri în jurul orei 16.00 din faţa Secţiei nr. 1 din Cartierul Aurel Vlaicu şi însoţit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, unde a fost audiat timp de mai bine de şase ore. În timpul audierilor acesta şi-a susţinut nevinovăţia, povestind anchetatorilor că de fapt el ar fi luat suma de aproape 1.200 de euro cu împrumut de la respectivul R.B.N., care l-a denunţat.

Anchetatorii spun că povestea stă cu totul altfel. Subofiţerul nu a intervenit deloc pentru acest bărbat, care a ajuns la el dintr-o simplă întâmplare. Se pare că cei doi aveau o cunoştinţă comună, pe un anume Marius E., care i-ar fi pus în legătură. Poliţistul s-ar fi lăudat că ar avea nişte relaţii pe la spital la care va apela, dar numai în schimbul unei anumite sume de bani. Acesta susţinea că va cere recalcularea alcoolemiei, ca să iasă în favoarea lui R.B.N.. Apoi, sub pretextul că are nevoie pentru cei de la Rutieră, care instrumentează dosarul bărbatului, a pretins o altă sumă de bani. Vremea a trecut, iar dosarul a fost trimis la Parchet, unde acesta a fost chemat. Nervos, bărbatul l-a luat la socoteală pe poliţist, însă a fost „dus cu zăhărelul” de pe o zi pe alta, până când acesta l-a denunţat. Bărbatul a povestit anchetatorilor că a fost chiar luat de fraier de poliţist. L-a minţit, ba că trebuie să scoată de pe card, ba că trebuie să vândă una, alta şi tot aşa până s-a săturat.

Nimeni dintre cei care îl cunosc pe subofiţerul Aurel Alin Puştea nu îşi explică gestul acestuia. Ciudat este faptul că soţia lui a declarat anchetatorilor că nu a adus nici un ban în casă şi nici nu şi-a achiziţionat vreun obiect mai valoros în ultima perioadă. De altfel, cei care se ocupă de caz au aflat că poliţistul ar mai avea şi alte datorii, destul de semnificative, iar în ultima vreme ar fi cheltuit sume imense pe... nimic vizibil. Aceştia se întreabă dacă nu cumva agentul şef adjunct ar avea o amantă, pe care o întreţine?!

Deşi iniţial acesta nu a dorit să îşi dea demisia, a fost convins să o facă, tocmai pentru a nu purta prin mizerie şi noroi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, în cadrul căruia este angajat de peste zece ani de zile.

„S-a început urmărirea penală asupra agentului şef adjunct, Aurel Alin Puştea pentru trafic de influenţă. Acesta este cercetat în stare de libertate şi are obligaţia de a nu părăsi localitatea pe durata cercetărilor”, a declarat Cristian Lazăr, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Vestea că subofiţerul este cercetat pentru trafic de influenţă a căzut ca un fulger peste conducerea IPJ Arad, deoarece a fost un an plin de astfel de „bile negre” care au ajuns, rând pe rând, în mâinile celor de la DNA.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro