Stire

Parteneri suedezi la Palatul Copiilor 11/10/2008 Parteneri suedezi la Palatul Copiilor

11.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Palatul Copiilor din Arad a găzduit, pentru al patrulea an consecutiv, un grup de copii suedezi, care au venit în schimb de experienţă didactică cu copiii români.

Astfel, elevii celor două ţări au avut ocazia şă-şi dovedească spontaneitatea, să se cunoască şi să interacţioneze în cadrul diverselor activităţi pe care Palatul Cultural le-a conceput special pentru ei.

Elevii din Suedia s-au dovedit a fi foarte receptivi la activităţile propuse şi s-au arătat deosebit de curioşi şi dornici să înveţe cât mai multe lucruri despre sistemul educativ românesc, cultura, tradiţiile şi arta culinară caracteristică ţării noastre. De asemenea, nu au evitat subiectul problemelor cu care ne confruntăm în integrarea minorităţii rrome şi nivelul mic de trai existent la unele persoane.

„Săptămâna aceasta am avut ca invitaţi tineri elevi de la şcoala Botsman din Molnlycke, Suedia, în cadrul cercului de limbă engleză al Palatului Copiilor şi Elevilor, condus de profesoara Krista Hajni. Acest schimb între tineri continuă tradiţia bogată a schimburilor culturale între reprezentanţii Palatului Copiilor şi a şcolilor din localitatea Molnlycke, proiect în cadrul căruia tineri din cele două ţări efectuează vizite reciproce în scopul lărgirii orizontului cultural şi al dezvoltării spiritului de toleranţă”, a declarat Ioana -Teodora Lung, directorul Palatului Copiilor din Arad.

Încă o dată, delegaţia din Suedia s-a arătat încântată de primirea făcută şi de multitudinea de lucruri noi cu care au făcut cunoştinţă în Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro