Stire

Pe urmele infractorilor

11.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Peste 200 de urmăriţi general... atâta numără Aradul în momentul de faţă. Pentru furt, înşelăciune, trafic de stupefiante sau chiar omor, oamenii fug de responsabilitate, preferând să se ascundă de cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale iar majoritatea dintre ei o fac peste graniţele ţării.

Pe baza pozelor, semnalmentelor şi condamnărilor sau mandatelor de arestare cei din cadrul  Departamentului Urmăriri fac zilnic cercetări şi caută noi indicii pentru a-i prinde pe infractori, care după săvârşirea faptei, s-au făcut nevăzuţi. 

De la începutul anului au fost daţi în urmărire generală pe teritoriul judeţului Arad peste 100 de persoane, 113 fiind depistate de anchetatori. Există însă şi 26 delincvenţi prinşi de către poliţiştii străini care au fost extrădaţi. Paisprezece au fost prinşi în Spania, cinci în Italia, doi în Franţa, doi în Germania, unul în Marea Britanie, unul în Elveţia şi unul în Ungaria.

Din lista lungă pe care o deţine IPJ Arad există câteva tipuri de urmăriţi general care ne-au sărit în ochi. Printre aceştia se numără Aurel Ogrinci, condamnat la 18 ani pentru omor. În anul 2002, acesta, împreună cu alte persoane, care sunt reţinute, l-au ucis cu premeditare şi din interes personal, prin împuşcare, pe cetăţeanul italian, Ingrami Maurizio. Cazul bărbatului pare să fie unul dintre cele mai „grele”, fiind acuzat de o faptă atât de gravă.

Un alt caz mai vechi este a inculpatului, Gheorghe Dorel Stana, condamnat la 12 ani pentru înşelăciune. Bărbatul a cumpărat mobilă şi alte produse de la diferite societăţi, în cursul anilor 1997-1998, după care, în derularea contractelor i-a înşelat şi nu a achitat contravaloarea bunurilor. Prejudiciul produs se ridica undeva la aproximativ trei miliarde de lei vechi, faptă pentru care a fost cercetat în stare de arest preventiv. După ce a fost pus ulterior în libertate, acesta     şi-a continuat înşelătoriile, eliberând CEC-uri, fără însă a avea bani disponibili în cont. După ce a fost din nou depistat de anchetatori, bărbatul s-a făcut nevăzut.

Cei de la Departamentul Urmăriri exploatează în fiecare zi noi piste pentru a-i găsi şi aduce în faţa judecătorilor pe cei urmăriţi general. Dovadă că zilele trecute, în doar câteva ore, poliţiştii au prins şi încarcerat în Penitenciarul Arad trei urmăriţi general. Este vorba despre Adrian Paul Cărăbaş, de 39 de ani, care are de executat trei ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune în contracte prin emiterea de CEC-uri fără acoperire, Petru Ţăran, de 66 de ani, care are de executat trei ani şi 10 luni pentru perversiune şi corupţie sexuală şi Samir Ghiţă Neaga, de 36 de ani, pe numele căruia exista emis un mandat de arestare preventivă pentru conducere pe drumuri publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro