Stire

?Nu călca mediul ?n picioare ? Intră ?n acţiune?

11.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Zeci de elevi s-au aflat ieri în faţa Palatului Administrativ pentru a împărţi fluturaşi prin care au încercat să sensibilizeze trecătorii cu privire la păstrarea mediului.

Mai mult de atât, o parte dintre elevi au purtat tricouri pe care erau imprimate mesaje de sensibilizare. De asemenea, pe platou a fost adusă şi o remorcă pe care era scris „Nu călca mediul”, alături de o talpă desenată, iar pe margini erau prinse bidoane goale de plastic. Această acţiune face parte din cele dedicate campaniei de informare şi conştientizare împotriva aruncării deşeurilor la întâmplare sau la gropile de gunoi neautorizate.

Mesajul campaniei este dublu: „Mediul este la mâna ta - Intră în acţiune” şi respectiv „Nu călca mediul în picioare – Intră în acţiune” fiind organizată de reprezentanţii Parcului Natural Lunca Mureşului şi ai Fundaţiei ALCOA împreună cu Onin - Agenţia de Comunicare. Această acţiune subliniază ideea că fiecare arădean în parte are puterea de a acţiona astfel încât să menţină  natura curată. „Am organizat această campanie plecând de la faptul că sunt foarte multe gunoaie în Pădurea Ceala, lăsate de cei care vin la picnic sau cei care îşi renovează apartamentele şi aruncă molozul în Pădurea Ceala. Era absolut necesar să facem o campanie de conştientizare. Caravana nu merge doar în Arad, ci  o să meargă prin tot judeţul timp de opt zile.  Dorim să ajungem în 50 de localităţi. Trebuie să mergem prin şcoli    să facem prezentări, să stăm de vorbă cu copiii. O să ne oprim şi la primării  să stăm de vorbă cu aleşii locali. În tot acest timp vom împărţi  materiale de sensibilizare”  – Paul Hart, inginer Lunca Mureşului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro