Stire

Proiecte de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere

13.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Dezvoltarea proiectelor pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi aducerea acesteia la standarde europene este una dintre preocupările primordiale ale conducerii Consiliului Judeţean Arad. „Avem proiecte transfrontaliere cu localităţi din Ungaria. Unul dintre acestea îl reprezintă planul de cooperare transfrontalieră privind legătura dintre comunele Grăniceri şi Elek”, a declarat Iosif Matula, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

După ce Consiliul Judeţean Arad a finalizat drumul Grăniceri – limită hotar, acum a venit rândul modernizării drumului Grăniceri – Pilu. „Dorim să creăm o reţea rutieră modernă, astfel încât, la momentul aderării României la Spaţiul Schengen, în 2011 sau 2012, să avem cât mai multe căi de traversare a frontierei, o frontieră ce va fi, practic, simbolică”, a mai spus Iosif Matula.

Valoarea întregului proiect se poate ridica la 4-5 milioane de euro, dar accesarea întregii sume depinde şi de partea maghiară. În acest sens, o delegaţie maghiară, în frunte cu primarul comunei Elek, a fost trimisă la Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro