Stire

A crescut numărul incendiilor

14.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Aceasta este concluzia la care a ajuns Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, în urma bilanţului încheiat pentru trimestrul al treilea al acestui an.

Până în prezent, pompierii au fost solicitaţi să intervină în 322 de cazuri dintre care 101 de incendii, 58 de intervenţii SMURD şi descarcerări, 34 de solicitări de asistenţă a persoanei şi 10 salvări de animale, în majoritatea cazurilor intervenind Detaşamentul Arad.  De altfel, s-a constatat că, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul incendiilor produse la gospodăriile populaţiei a crescut cu 29%, cele mai multe fiind înregistrate în mediul rural.

Bilanţul arată că s-au efectuat, în mai multe perioade ale anului în curs, 184 de controale din care 32 la investiţii, 142 la operatori economici şi unul la instituţii, constatându-se 736 de nereguli privind apărarea împotriva incendiilor, dintre care o parte a fost deja remediată chiar în timpul controalelor. Au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 144 100 de lei, iar pentru celelalte nereguli constatate s-au emis doar avertismente.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro