Stire

Guvernul aruncă firimituri primăriilor

15.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Conducerea Consiliului Judeţean Arad consideră că fondurile trimise de guvern prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad sunt insuficiente. Urmare a rectificării bugetare pe anul 2008, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad a repartizat pe unităţi administrativ-teritoriale sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Astfel, de la suma de 59.000 mii lei alocată iniţial, s-a ajuns după rectificare la 71.000 mii lei sume alocate, creşterea fiind astfel de 12.000 mii lei la nivelul întregului judeţ Arad.

Din totalul de 71.000 mii lei, 35.463 mii lei sunt alocaţi pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ teritoriale, 16.367 mii lei pentru programe şi proiecte aprobate de Consiliul Judeţean, iar diferenţa de 19.170 mii lei, a fost alocată bugetului propriu al Consiliului Judeţean Arad.

Astfel, sumele primite de primăriile din judeţ sunt foarte mici. De exemplu, Primăria Curtici a primit 8.000 de lei, Primăria Ineu – 6.000 de lei, Primăria  Nădlac – 18.000 de lei, Primăria Pecica – 18.000 lei, Primăria Moneasa – 7.000 lei, Primăria Dezna – 7.000 lei. Există de semenea şi primării, puţine ce-i drept, care au primit sume mai mari. De exemplu: Seleuş a primit suma de 100.000 lei sau Mişca, localitate care a beneficiat în urma rectificărilor de 169 mii lei.

„Consiliul Judeţean a ajuns să sprijine din forţele proprii primăriile din judeţ aflate în dificultate pentru că acest guvern incompetent şi falimentar nu a reuşit să aloce fondurile de care avea nevoie unităţile administrative. Guvernul a repartizat nişte fonduri foarte mici, doar depăşirile de plan în funcţie de formula de repartizare”, a declarat Nicolae Ioţcu – preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Nicolae Ioţcu a mai spus că  vineri, 17 octombrie, va avea loc o şedinţă extraordinară, iar unele dintre punctele de pe ordinea de zi a acesteia se vor referi la alocarea de fonduri din bugetul Consiliului Judeţean pentru unele localităţi ale judeţului, care au probleme deosebite din cauza faptului că nu au mai primit bani de la guvern.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro