Stire

Concentrate şi mături ?mprăştiate pe DN7

15.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Drumul Naţional Arad-Deva a fost, ieri, scena unor adevărate spectacole, după ce la interval de doar câteva ore, două TIR-uri, unul încărcat cu mături, iar celălalt încărcat cu concentrate pentru hrana animalelor s-au răsturnat.

Un camion încărcat cu concentrate s-a răsturnat pur şi simplu în şant, ieri după-amiază. Deşi iniţial au fost solicitaţi pompierii pentru   a-l scoate pe şofer de sub adunătura de fiare rămasă din cabina automarfarului, acesta a suferit doar câteva zgârieturi nesemnificative. Sacii de concentrate s-au împrăştiat de-a lungul şanţului. Martorii accidentului au tras o sperietură groaznică când au observat că rezervorul TIR-ului s-a spart şi curgea combustibil pe carosabil. Nu a existat însă pericol de explozie, pompierii fiind pregătiţi să intervină.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului şi din declaraţia conducătorului auto reiese că acesta a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă, din cauza vitezei şi a încărcăturii.

Şoferul a rămas lângă mormanul de fiare în aşteptarea ajutorului ce avea să îl scoată de-acolo, încercând totodată să mai salveze câţiva saci cu concentrate.

Un alt TIR, înmatriculat în Bulgaria, s-a răsturnat tot ieri, însă la primele ore ale dimineţii, în apropierea localităţii Nicolae Bălcescu. Automarfarul era încărcat cu mături, care au ajuns împrăştiate pe carosabil. Situaţia a fost cu atât mai complicată cu cât, şi de data aceasta rezervorul TIR-ului s-a fisurat şi a început să curgă carburant pe şosea. Traficul a fost timp de aproape cinci ore paralizat, circulându-se numai pe un singur sens de mers.

Şoferul TIR-ului, cetăţean bulgar, a rămas într-o parcare, păzindu-şi marfa pe care a reuşit să o mai recupereze, în aşteptarea ajutorului ce urma să vină tocmai din Bulgaria. Deşi nu cunoaşte bine limba română, bărbatul, care, culmea, a scăpat fără nici o zgârietură şi pe care la aproape opt ore după producerea accidentului l-am găsit tot în acel loc, s-a chinuit să ne explice mai stâlcit cele petrecute.

„Nu pot să cred ce s-a întâmplat. Mergeam liniştit, când din senin, o Dacie a vrut să mă depăşească, însă nu a observat că din sens opus vine un Mercedes. A intrat brusc în faţa mea, iar eu am observat şi am pus frână bruscă, astfel, cele două maşini se făceau praf. Pentru că am fost încărcat şi greu, din cauza frânei pe care am pus-o, am pierdut controlul şi       m-am răsturnat. Nu a fost vina mea iar eu acum am rămas a nimănui aici în parcare”, ne-a povestit şoferul care se afla încă în stare de şoc.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro