Stire

Judecătorul Lazăr ? din nou ?n faţa instanţei

15.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Un nou capitol din procesul fostului judecător arădean Ioan Lazăr, acuzat pentru fapte de corupţie, se va derula astăzi la Bucureşti.

Ioan Lazăr se va prezenta în faţa Completului format din nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie pentru audieri. Tot astăzi, se pare că va fi înfăţişat instanţei de judecată şi presupusul complice al judecătorului arădean, Sabău Marius Traian.

„Mâine (astăzi n.n.) va avea loc un nou termen de judecată. În etapa următoare am înţeles că vor fi audiaţi inculpaţii şi martorii. Un pas mare înainte, pentru finalizarea mai rapidă a procesului ar fi ca mâine (astăzi n.n.) să fie audiaţi amândoi inculpaţii”, ne-a declarat Ştefan Lucaciuc, preşedintele Judecătoriei Arad.

Reamintim că, potrivit procurorilor DNA, în perioada 14-19 mai 2008, judecătorul Lazăr Ioan, prin intermediul lui Sabău Marius Traian, ar fi pretins suma de 30.000 de euro, din care ar fi primit 25.000 de euro de la un denunţător, pentru ca, în calitate de preşedinte al complexului de judecată, să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului, într-un dosar penal care se afla la completul său. Ioan Lazăr, fost judecător la Secţia penală a Tribunalului, a fost reţinut, vineri, 30 mai 2008, pentru luare de mită.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro