Stire

Greva bugetarilor depinde de răspunsul Guvernului

15.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Greva cu care ameninţau sindicatele din sectorul administrativ ar putea fi amânată sau sistată, în cazul în care liderii acestora se vor înţelege cu Guvernul.

Astăzi, la ora 12,00, sindicaliştii au fost chemaţi la Bucureşti la Consiliul Unional al Alianţei Naţionale a Sindicatelor pentru o şedinţă împreună cu reprezentanţi ai Guvernului. „Greva programată pentru joi (16 octombrie n.n.) ar putea avea loc sau nu. Totul depinde de oferta care va veni din partea guvernanţilor. Au existat nişte promisiuni însă nimic nu e concret. Ni s-a promis că vom obţine ceea ce am cerut, dar în schimb ni se vor tăia nişte sporuri, de care, oricum, nu am beneficiat. Nu pot să spun deocamdată mai multe, până când nu vedem ce oferte şi promisiuni vom avea”, a declarat Tudor Gabor – preşedintele Sindicatului Sed Lex, Filiala Arad.

Reprezentanţii sindicatelor bugetarilor din domeniiile: muncă şi inspecţia muncii, mediu, finanţe, vamă, primării, consilii judeţene, prefecturi, asistenţă socială au început pregătirile pentru protes-   te în urmă cu mai bine de o săptămână, după ce Guvernul a aprobat creşterile salariale cu 50 la   sută ale profesorilor, pe motiv că  se face discriminare. Astfel că sindicaliştii din sectorul administrativ au solicitat şi ei aceleaşi majorări salariale şi pentru că li s-a dat un răspuns negativ au ameninţat că  de joi, 16 octombrie, vor intra în grevă generală.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro