Stire

Autoturisme achiziţionate la un preţ, v?ndute la un altul

15.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Operaţiunile ilicite ale unei societăţi arădene au ieşit la iveală după o sesizare adresată Gărzii Financiare Arad, sesizare în urma căreia comisarii au demarat controale. Asociaţii societăţii ce avea ca obiect de activitate comercializarea de autoturisme secon-hand achiziţionau autoturismele la un preţ şi le vindeau mai scump, declarând doar un comision derizoriu din venit.

Operaţiunile se desfăşurau în baza unui contract de comision între persoane fizice asociate şi societatea lor. Diferenţa dintre preţul de achiziţie şi cel de vânzare era considerabilă, însă cei trei asociaţi nu plăteau nici un fel de impozit.

„Comisarii Gărzii Financiare au stabilit că achiziţionarea în scop    de revânzare a autoturismelor nu a fost accidentală şi că operţiunea se realiza în mod repetat. Cei trei asociaţi, persoane fizice, aveau obligaţia de a se autoriza pentru activitate comercială desfăşurată şi de a plăti taxe şi impozite aferente operaţiunilor desfăşurate“, a declarat Sorin Cirţi, comisarul şef al Gărzii Financiare.

Fapta săvârşită de aceştia a fost sancţionată de către comisari prin  aplicarea unei amenzi de 1.500 de lei, iar ca măsură suplimentară s-au confiscat patru autoturisme estimate la o valoare de 91 de mii de lei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro