Stire

Doi arădeni ?n Topul 300 al bogaţilor

15.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Aradul are numai doi milionari în euro conform Topului 300- cei mai bogaţi români realizat de revista Capital. Este vorba despre fraţii Adrian şi Floare Cuc, care au reuşit să acumuleze o avere impresionantă în euro din activităţi de distribuţie şi retail şi despre Tudor Caracioni a cărui avere provine din producţia de aparate de măsură şi control dar şi din tranzacţii imobiliare. În timp ce agoniseala fraţilor Cuc este estimată în preajma valorilor de 75-80 de milioane de euro, Caracioni a adunat „numai” 28-30 de milioane de euro. Milionarii arădeni nu au reuşit să se încadreze printre primii zece bogaţi ai ţării, unde  averile sunt absolut năucitoare.

Top zece de miliarde

Conform clasamentului realizat de Capital, averile Românilor din top zece sunt cuprinse între 2,4 miliarde de euro şi 800 de milioane de euro. Cap de listă, cu o avere fabuloasă estimată la 2,5 miliarde de euro, este Gigi Becali, urmat de Ion Ţiriac, cu 2,2-2,4 miliarde,  Dinu Patriciu, cu 2 miliarde sau familia Păunescu , a cărei avere se situează între 1,5 şi 1,6 miliarde. Ultimii doi clasaţi  sunt fraţii Micula cu 960-980 de milioane de euro şi fraţii Cristescu, a căror avere ajunge la 800-820 de milioane.

Imobiliarele - cap de listă

Sondajul realizat de Capital relevă o tendinţă clară a bogaţilor României de a investi în afaceri imobiliare. Până în 2007, românii obişnuiau doar să achiziţioneze terenuri ca apoi să la vândă mai scump. Construcţiile sau protecţia mediului sunt, de asemenea, la mare căutare. La fel şi transporturile sau investiţiile în agricultură. Echipa Capital a identificat anul acesta 40 de nume noi ajunse în top 300. Puse cap la cap, averile celor mai bogaţi 300 de români ajung la circa 39 de miliarde de euro, adică 32,5% din Produsul Intern Brut al ţării. La aceste performanţe, contribuţia celor doi arădeni milionari în euro este de aproximativ 110 milioane de euro.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro