Stire

Captură impresionantă: somn de 50 de kilograme

15.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Nici mai mult nici mai puţin de 50 de kilograme cântăreşte un somn pescuit în apele lacului Livada din judeţul Bihor. Somnul a fost capturat de un grup de pescari pasionaţi dintre care trei  sunt arădeni.

Duminică, 12 octombrie, arădeanul Ştefan Degeraru a prins somnul uriaş, iar la scoaterea sa la liman au mai contribuit alţi trei pescari, arădenii Răzvan Mihuţa şi Adelin Avram şi orădeanul Mihai Varghics. Pentru o asemenea captură, pescarii s-au dus cu barca până în mijlocul lacului, înainte de răsăritul soarelui, dotaţi cu o undiţă rezistentă. După ce marele somn s-a agăţat în cârlig, pescarii      l-au lăsat să se zbată două ore apoi au reuşit să îl scoată cu ajutorul unei plase speciale. Capturarea uriaşului somn a durat trei ore şi jumătate, acesta cântărind nici mai mult nici mai puţin de 50 de kilograme şi având peste doi metri lungime. 

Pasionaţii de pescuit ştiu că lacul Livada este renumit pentru prinderea unor peşti uriaşi. Cu mult timp în urmă, un alt norocos a prins, tot aici, un crap de 26 de kilograme.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro