Stire

S.M.U.R.D-ul Nădlacan, ?n funcţiune

16.10.2008 ⋅ 0 comentarii

În şedinţa Consiliului Local al oraşului Nădlac din 8 octombrie anul curent  s-a aprobat înfiinţarea serviciului S.M.U.R.D adică  a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Nădlac.

Având în vedere poziţionarea oraşului, adică în imediata vecinătate a punctului de trecere a frontierei cu Ungaria, acest serviciu era absolut necesar. 

Multele discuţiile purtate pe această temă s-au finalizat la începutul lunii februarie 2008, când, prin Hotărârea nr. 23 din 05.02.2008, Consiliul Local Nădlac şi-a dat acordul referitor la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare, pe scurt SMURD.

Pe lângă vreo şapte rapoarte şi avize acordate în virtutea a tot felul prevederi legale şi studii în comisii, salutar a fost avizul unanim al tuturor consilierilor locali pe care ţinem să-l subliniem cu bucurie ca pe o manifestare de înalt civism şi normalitate. Pentru că nimic nu este mai preţios pe lumea asta decât viaţa unui om, fie el chiar străinul aflat în... trecere prin oraşul tău, nu-i aşa?!

Serviciul SMURD nou înfiinţat se află în subordinea Consiliului Local Nădlac.

Trebuie precizat că pentru obţinerea ambulanţei care va deservi acest serviciu nou-înfiinţat primarul Vasile Ciceac a făcut demersuri înalte, pe data de 20 mai a.c. participând chiar la o întâlnire cu ministrul secretar de stat Raed Arafat căruia i-a explicat situaţia, făcând şi dovada tuturor demersurilor intreprinse. Urmare a acestei întrevederi, în data de 09.06.2008 ambulanţa a poposit curtea Primăriei din Nădlac, predată prin contract de comodat încheiat între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad şi Primăria oraşului Nădlac.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro