Stire

Societăţile cehe ? interesate să investească ?n Arad

16.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Firmele cehe sunt preocupate să investească, dar şi să preia lucrări în construcţii precum şi în alte domenii, în România. Ambasadorul Republicii Cehe în România, Petr Dokladal, a fost prezent în oraşul nostru – cu ocazia evenimentului „Ziua Cehiei la Arad”, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură a Judeţului Arad, în colaborare cu Ambasada Cehiei – tocmai pentru a cunoaşte mai bine Aradul şi pentru a prezenta societăţile din Cehia, care ar fi foarte interesate   colaboreze, în mai multe domenii de investiţii, cu ţara noastră.

Ambasadorul a declarat că în atenţia cehilor se află, în primul rând, zona de vest a României. Şi asta deoarece aici pot ajunge mai uşor, având în vedere infrastructura rutieră, care, la noi în ţară, este slab dezvoltată. „Acţiunea are ca scop cunoaşterea regiunii şi a posibilităţilor de a investi aici. Ca regiune, Aradul este foarte important în ceea ce priveşte dezvoltarea României. Pentru noi cel puţin este cea mai apropiată regiune din punct de vedere geografic. Drumul din Praga şi până la Arad durează mai puţin ca de la Bucureşti la Arad. De la Bucureşti de exemplu a trebuit să iau avionul. Noroc că aveţi un aeroport bun aici”, a declarat Petr Dokladal.

Ambasadorul a mai declarat că odată cu integrarea României în UE, toate barierele pentru schimburile economice au fost înlăturate, nemaiexistând taxe de frontieră. Petr Dokladal este de părere că singura problemă cu care se poate confrunta Cehia în cadrul acestor schimburi economice este faptul că România nu are o infrastructură rutieră pusă la punct. „Acesta este şi motivul pentru care am prezentat aici şi anumite firme care se ocupă de dezvoltarea infrastructrii”, a mai punctat ambasadorul ceh.

Un alt motiv pentru care Cehia doreşte o colaborare cu România ar fi şi faptul că în ţara noastră există o comunitate cehă şi una slovacă. „Avem şi reprezentanţi ai justiţiei aici, comercianţi, translatori. Există o bază bună pentru colaborare”, a mai spus Petr Dokladal.

Cu ocaziei zilei Cehiei organizată la Arad, reprezentanţii unui număr 14 societăţi din Cehia au fost prezenţi la Arad. Aceştia au avut discuţii cu autorităţile, dar şi cu unii reprezentanţi ai societăţilor arădene din subordinea acestora cu care ar putea colabora. O parte dintre firmele prezente la manifestare au dorit să se prezinte Municipiului Arad şi Consiliului Judeţean Arad, deoarece au ca obiect de activitate construirea de staţii de epurare a apelor, transportul în comun, conducte pentru canalizare şi gaze, software pentru economia apelor şi mediului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro