Stire

Sindicaliştii ? ?nvingători ?n lupta cu Guvernul

16.10.2008 ⋅ 0 comentarii

 În cele din urmă, profesorii au câştigat războiul cu Guvernul. Curtea Constituţională a decis că majorarea salariilor profesorilor cu 50 de procente este constituţională şi a respins contestaţia depusă de Guvern. Mai mult, tot ieri Curtea a declarat ca fiind constituţionale şi legea pensiilor cu privire la categoriile I şi II şi legea Curţii de Conturi.

Peste 15.000 de cadre didactice au protestat ieri în Capitală împotriva deciziei Guvernului de a anula majorarea salariilor acestora cu 50%. Aradul a fost reprezentat la miting de către Sindicatul Democratic din Învăţământ, al cărui preşedinte este prof. Dănuţ Ienăşescu. Acesta ne-a declarat: „A fost o mare realizare că am reuşit să strângem atâta lume. 60 de persoane au reprezentat Aradul la această manifestaţie de proporţii. Mă bucur că  în sfârşit Curtea Constituţională    ne-a dat dreptate şi a anulat deci-zia Guvernului. Nu cred însă că a făcut acest lucru în urma presiunilor, ci pur şi simplu justiţia şi-a făcut datoria. Acum aşteptăm să se şi promulge legea. Există totuşi o urmă  de tristeţe în privinţa faptului că nedidacticii au fost lăsaţi şi de aceas-tă dată de izbelişte. În concluzie, acest miting a fost, pentru început,  o reuşită“.

Decizie salutată de toţi   sindicaliştii

Liderii altor sindicate salută şi ei decizia guvernului şi afirmă că toţi bugetarii ar trebui să primească salarii mai mare. „Decizia Curţii Constituţionale este una legală. Din punct de vedere moral este prima mărire de acest gen făcută unei grupe de muncitori. Însă această creştere nu rezolvă problema salariilor în România. Susţinem de asemenea şi revendicările celorlalte categorii de bugetari şi chiar ale celor din sistemul privat. Decizia Curţii să fie buturuga mică ce răstoarnă carul mare”, afirmă Petre Toma, preşedinte Uniunea Judeţeană CNSRL Frăţia. 

Reprezentanţii sindicatului din administraţia publică locală afirmă că greva generală s-a amânat până la promulgarea Legii. „Am primit o decizie de la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie la care suntem afiliaţi prin care greva generală este amânată. Vom mai aştepta puţin până ieşim în stradă. Aşteptăm    să se facă negocieri şi să fie promulgată legea. Nu vream discriminare. Salariile noastre sunt de mizerie. Nu putem trăi aşa”, declară Mircea Pereş, liderul Sindicatului Liber din Primăria Municipiului Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro