Stire

Schimb de experienţă - Pădurea Ceala curată doar ?ntr-o singură zi

17.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Asociaţia Millennium Center Arad a organizat  un proiect internaţional, schimb de tineret, „Step Outside Your Country and Experience Nature!” la care au participat, pe lângă România şi Spania, Italia, Olanda,  Cehia.

În baza proiectului, tinerii au participat la activităţi având ca tematica protecţia mediului înconjurator şi în acelaşi timp au dobandit noi cunoştinţe cu privire la diversitatea culturală europeană. Proiectul a fost coordonat de către o echipă alcătuită din Sorin Victor Roman din România, Regina Roland din Germania şi Kaie Kuldkep din Estonia şi a fost realizat de către Asociaţia Millennium Center cu suportul Comisiei Europene, prin programul  „Tineret în Acţiune”, sprijinit de Primăria Arad prin spaţiul pus la dispoziţie pentru expoziţia de proiect. Un alt partener al proiectului a fost Parcul Natural Lunca Mureşului, unde s-a şi desfăşurat proiectul.

De asemenea, la Centrul de Vizitare Ceala din Padurea Ceala a avut loc un eveniment public de ecologizare, unde tinerii participanti din cele cinci tari, inarmati cu saci si manusi, au colectat gunoaiele din padurea zona protejata. Lor li s-au alăturat un număr de 15 voluntari locali din partea centrului local Cercetaşii României. Aceştia au adunat doar într-o singură zi 100 de saci de gunoi, cântărind aproximativ o tonă. Tinerii au testat si oportunităţile de petrecere a timpului liber, puse la dispoziţie de Lunca Mureşului şi anume canoe, biciclete si plimbări în pădure.

„Proiectul a avut un impact mare în rândul participanţilor prin partea teoretica şi practică avută şi în acelaşi timp a scos în evidenţă o problemă ce ţine de educaţia vizitatorilor şi turiştilor ocazionali din Padurea Ceala“, a declarat Sorin Victor Roman coordonator de proiect.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro