Stire

UVVG sprijină perfecţionarea cadrelor didactice ?n străinătate

17.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Sub auspiciile Centrului de Testare Internaţională, lect. univ. dr. Stăncuţa Laza şi asist. univ. drd. Laura Precup Stiegelbauer au participat la un curs de vară organizat în Marea Britanie, North Devon, organizat de către instituţia „SOL – Sharing One Language”. Evenimentul a fost posibil cu sprijinul rectorului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi la îndrumarea d-nei prof. dr. Vanda Stan.

Obiectivul acestui curs a fost asimilarea unor metodologii actuale de predare a limbii engleze, comunicarea orală cu vorbitorii nativi, învăţarea automată a unor reguli, utilizarea gramaticii şi a vocabularului prin diverse mijloace şi concepte creative, informaţie ce ulterior va fi diseminată în cadrul propriilor ore de curs. Cursurile au fost ţinute de profesori cu experienţă, care au insistat asupra metodei interactive de predare, eficientă pentru dezvoltarea încrederii în sine şi totodată pliată pe noile cerinţe educaţionale europene.

Au existat şi activităţi complementare integrate în orele desfăşurate în clasă si anume vizitarea unor locuri de interes cu o bogată semnificaţie istorică. Serile petrecute cu familiile gazdă, deşi deseori subestimate de alte instituţii, reprezintă pentru participanţi o oportunitate în plus de dezvoltare a abilităţilor lingvistice. Acest curs este recomandat în special tinerilor profesori aflaţi la început de drum, deoarece oferă niveluri diferite de percepere a limbii în condiţii financiare raportate la salariul unui debutant. În cadrul Centrului de Testare Internaţională găzduit de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” se oferă consiliere tuturor celor interesaţi de un astfel de schimb de experienţă, şi totodată îndrumarea tinerilor profesori către alegerea şi susţinerea unui test internaţional de limbă, care în contextul Uniunii Europene devine o condiţie esenţială şi necesară pentru obţinerea unui loc de muncă.

Prin participarea la acest curs, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” dovedeşte deschiderea faţă de noi provocări, sprijinind cadrele didactice tinere în dezvoltarea profesională şi în implementarea unor noi tehnici moderne de predare şi învăţare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (A.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro