Stire

Ungurii cer prioritate pentru autostrada Arad-Nădlac

17.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Autorităţile maghiare din judeţul Csongrad, vecin cu Timişul, au cerut omologilor timişeni să intervină la Bucureşti pentru construirea cât mai rapidă a autostrăzii Arad-Nădlac. Aceştia doresc unirea autostrăziii maghiare cu cea care urmează a fi construită în România.

Oficialii maghiari îşi motivează solicitările prin faptul că drumurile din Ungaria sunt foarte aglomera-te de la intrarea în Uniunea Europeană a României şi Bulgariei. Mai concret, în cadrul unei întâlniri bilaterale cu Consiliul Judeţean Timiş, desfăşurată la Szeged, preşedintele Adunării Generale Csongrad, Anna Magyar, le-a cerut autorităţilor timişene să arate un mai mare interes pentru continuarea autostrăzii de la Arad prin Nădlac, spre Szeged.

Cum, Guvernul maghiar a susţinut financiar sectorul de autostradă de 31 de kilometri care continuă traseul de la Szeged, până   la Mako, spre Nădlac, sperând să recupereze banii din fondurile   europene, autostrada Ungariei va fi mult mai aproape de România din 2010. Astfel că vecinii maghiari aşteaptă ca românii să acorde mai multă importanţă investiţiei care ar trebui să demareze pe sectorul Arad-Nădlac.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro