Stire

Cazul subofiţerului anchetat de DGA, ?n drum spre Tribunal

17.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Dosarul subofiţerului Aurel P., din cadrul Secţiei Nr.1 din Cartierul Aurel Vlaicu, se îndreaptă zilele acestea spre Tribunalul Arad, unde se va decide pedeapsa pe care acesta o riscă pentru fapta sa.

Vă reamintim că subofiţerul Aurel P. a fost reţinut de către procurorii arădeni pentru trafic de influenţă, în data de 8 octombrie. Acesta a fost pur şi simplu ridicat pe nepusă masă de către anchetatori din faţa secţiei unde îşi desfăşura activitatea şi însoţit la Parchet, unde a fost audiat timp de mai bine de şapte ore. Omul legii a fost denunţat de către un bărbat de la care acesta ar fi pretins suma de 2.000 de euro pentru a-i „rezolva favorabil” un dosar penal, pe care respectivul  l-ar fi avut în curs. Prostit până peste măsură de subofiţer, care nu a făcut ceea ce a promis, bărbatul a depus o plângere Direcţiei Generale Anticorupţie, care s-a sesizat imediat.

Subofiţerul care se află în subordinea IPJ-ului Arad de peste zece ani de zile, nu a recunoscut anchetatorilor fapta comisă. Acesta a declarat, în schimb, că a luat de la bărbatul care l-a denunţat o sumă de bani, însă doar ca pe un împrumut. Poveste total falsă, mai ales ţinând cont de faptul că cei doi nu se întâlniseră decât de puţine ori, iar denunţătorul a ajuns în legătură cu poliţistul printr-o cunoştinţă comună.

În cursul zilei de ieri, a fost întocmit rechizitoriul acestui caz, iar dosarul urmează să ajungă în cel mai scurt timp pe mâna judecătorilor arădeni. Deşi legea prevede o pedeapsă între doi şi zece ani de închisoarea pentru fapta pe care subofiţerul Aurel P. a comis-o, rămâne de văzut dacă poliţistul acuzat de trafic de influenţă şi care a reuşit să poarte prin noroi şi mizerie uniforma, va plăti sau nu cu preţul libertăţii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro