Stire

Sistemul sanitar, indiferent - Un arădean circulă cu un cărucior de marfă

17.10.2008 ⋅ 0 comentarii

După o viaţă întreagă muncită în sistemul sanitar, un arădean a ajuns pe drumuri, la mila altora, a trecătorilor. Bărbatul a suferit un accident şi i-a fost tăiată gamba piciorului în urmă cu câteva zile. De atunci, el se mişcă cu un cărucior de marfă închiriat de la o mai veche cunoştinţă, pentru că sistemul de sănătate românesc refuză să îi asigure pacientului un cărucior.

Daniel Voştinar are 48 de ani şi a lucrat timp de mai bine de zece ani în sistemul sanitar. În urmă cu doar câteva zile, bărbatul s-a externat din spital unde a suferit o intervenţie chirugicală destul de complicată. Medicii au fost nevoiţi să îi amputeze o gambă. Ieşit pe poarta spitalului, pacientul s-a văzut mai neajutorat ca niciodată. Pentru că nu are asigurare medicală, spitalul nu poate să îi faciliteze deplasarea cu un cărucior pentru handicapaţi. Astfel, Daniel a fost nevoit să închirieze de la un vechi amic un... cărucior de marfă.

Rămas pe drumuri şi fără serviciu, bărbatul, care locuieşte de mai bine de un an de zile într-un garaj, a avut norocul de a găsi o tânără care, în schimbul tarifului de cinci lei pe zi, îi împinge acestuia căruciorul de marfă în care poate circula. Pacientul bate acum de la uşa unei instituţii la alta pentru a-şi întocmi un dosar de pensionare.

Oamenii îl privesc cu milă pe stradă şi rar se întâmplă ca vreunul mai cu tragere de inimă să îi mai întindă o mână de ajutor. Singura speranţă a bărbatului este ca vreo fundaţie să îl poată ajuta cu un mijloc de locomoţie, pentru a se putea deplasa singur, fără a mai fi nevoit să plătească chirie şi taxă pentru căruciorul de marfă pe care îl foloseşte în prezent.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro