Stire

Premii de... căsătorie

18.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Tinerii căsătoriţi îşi vor putea primi indemnizaţiile, începând cu luna noiembrie a acestui an. Astfel, cuplurile care şi-au depus cererile vor putea intra în posesia a 200 de euro, în funcţie de depunerea cererilor tip, din cadrul Primăriei Arad.

Pe de altă parte, au fost prezentate multe plângeri în ceea ce priveşte obţinerea acestei indemnizaţii, anumite cupluri susţinând că au trecut aproape şase luni de când şi-au depus cererile şi încă nu au primit suma promisă. Astfel, cum fondurile de indemnizaţii sunt acoperite de Guvern, Primăria din Arad nu poate aloca banii garantaţi tinerilor căsătoriţi decât după ce aceştia sunt viraţi de la Guvern. Acest lucru nu se întâmplă mai des decât o dată la trei luni.

Sunt multe cereri în aşteptare, acestea fiind onorate în funcţie de numărul cu care ele sunt înregistrate. „În ceea ce priveşte indemnizaţiile pentru tinerii căsătoriţi, au fost înregistrate 749 de cereri până azi. Plata se realizează la fiecare început de lună, solicitanţii fiind, pentru octombrie, 466 de cupluri. Pentru luna noiembrie s-a alocat un fond cât să acopere indemnizaţiile a 175 de cupluri”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Pentru tinerii căsătoriţi ce nu au ştiut până acum de indemnizaţiile ce li se cuvin de la stat, aceştia nu trebuie să facă nimic, decât să completeze o cerere tip, pe care să o depună ulterior la primărie. În funcţie de numărul cu care se va înregistra cererea, aceştia vor primi şi indemnizaţia în valoare de 200 de euro.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro