Stire

Trafic ?ngreunat pe DN79 - Un Logan a ?aruncat? ?n şanţ două TIR-uri

18.10.2008 ⋅ 0 comentarii

După ce şoferul a încercat o depăşire neregulamentară, un autoturism marca Logan s-a izbit frontal de un TIR care circula regulamentar din sens opus.

Accidentul s-a petrecut ieri după masă la ieşirea din localitatea Zimandul Nou, spre Oradea. Autoturismul marca Dacia Logan, în care se aflau doi tineri, venea de la Oradea şi se îndrepta spre Timişoara.

Grăbit, şoferul, în vârstă de 24 de ani, a încercat să depăşească un TIR însă nu a fost atent şi din păcate a văzut prea târziu că din sensul opus venea un alt TIR. Nici unul dintre cei doi conducători auto nu au putut să evite impactul, astfel, Loganul a fost aruncat direct în şanţ.

Şoferul Loganului şi prietena sa, în vârstă de numai 19 ani, au fost scoşi din autoturismul răvăşit cu ajutorul unui echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.  Cei doi au fost transportaţi de urgenţă la spital, unde se află în afara oricărui pericol, şoferul continuând să rămână internat sub supraveghere medicală pentru încă câteva zile.

Rezervorul TIR-ului, care a ajuns în şanţ pe partea sa de mers, a fost fisurat în urma impactului iar combustibilul s-a împrăştiat pe şosea. Pompierii s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a spăla carosabilul şi a evita pericolul unei explozii. Imediat după intervenţia acestora, cei de la Drumuri Naţionale au împrăştiat nisip pe şosea, care era alunecoasă din cauza combustibilului scurs.

Timp de aproape o oră, traficul pe DN79 Arad-Oradea a fost pur şi simplu paralizat. Poliţiştii au intervenit, dirijând circulaţia pe un singur sens de mers, însă traficul a fost îngreunat deoarece cozile se întindeau pe distanţa a câtorva kilometri.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro