Stire

Festivalul Naţional de Teatru Clasic - Don Juan de Ploieşti

20.10.2008 ⋅ 0 comentarii

În această seară pe scena Festivalului Naţional de Teatru Clasic vor evolua actorii teatrului din Ploieşti în spectacolul „Don Juan” după Moliere.

Regia spectacolului este semnată de maghiarul Bocsardi Laszlo, iar din distribuţie fac parte actorii Marius Stănescu în rolul titular, Palffy Tibor în cel al lui Sganarelle, Oxana Moravec, Niculae Urs, Mihai Calotă, Dragoş Câmpan, Ada Simionică, Elena Popa, Tudor Smoleanu, Ilie Galea, Ioan Coman, Adrian Ancuţa, Alin Teglas, Roxana Ivanciu, Lorena Ciubotaru, Florica Dinicu, Cristina Moldoveanu, Otilia Pătraşcu, Izabela Iacupovici.

Iată ce afirmă Alina Boboc în Revista Luceafărul despre actuala montare a piesei lui Moliere: „Don Juan devine în interpretarea foarte modernă a lui Marius Stănescu mai mult decât un personaj carismatic, devine o esenţă seducătoare şi intangibilă, puternic personalizată (incluzând şi o tuşă shakespeareană), în faţa căreia spectatorul încearcă un exerciţiu de admiraţie. Personajul care-l secondează tot timpul pe Don Juan este valetul său Sganarelle, interpretat de Pálffy Tibor, actor la Teatrul Maghiar de Stat din Sf. Gheorghe, care aduce în spectacol un tip de expresivitate rar întâlnită şi care joacă pentru prima dată în româneşte”. Teatrul Toma Caragiu are în componenta sa trei secţii: Dramă, Revistă şi Păpuşi.

Instituţia are o istorie de peste 55 de ani ca teatru de repertoriu şi a promovat, de-a lungul timpului atât dramaturgia românească cât şi pe cea universală, încercând în permanenţă să îmbine repertoriul de largă accesibilitate cu formule spectaculare de avangardă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro