Stire

Etnojazz la bucurie şi necaz

20.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Weekend-ul etnojazz a început vineri cu două trupe - Neofolk din Timişoara şi nemEZ din Ungaria.

nemEZ are în componenţă cinci membri: Katai Joco - tobe, Katai Judith - voce, Keresi Csongor - chitară ba, Orban Ferenc - vioară şi Kertesz Janos - clape. Trupa a participat în acestă formaţie la diferite concerte şi festivaluri din ţară şi străinătate şi a fost distinsă cu premii la festivaluri de profil din Europa.

Timişorenii, în număr de patru, nu s-au lăsat nici ei mai prejos, fiind aplaudaţi frenetic de public. Neofolk are în componenţă patru membri - Dan Mitrofan, Sacha Bota, Tavi Scurtu, Michi Moldoveanu. Băieţii cântă împreună din luna aprilie şi au luat premiul I la Festivalul de Jazz de la Sibiu din luna mai a acestui an.

Ultimele două seri la Clubul Taboo i-au avut invitaţi pe Geta Burlacu din Republica Moldova, formaţia Farfarelo din Germania, Jazz de năcaz din Statele Unite ale Americii şi Lavinia Răducanu cu Swing Manush Band.

Geta Burlacu a reprezentat republica Moldova la Eurovision 2008 cu cântecul „A Century Of Love”. Cântăreaţa a absolvit Conservatorul din Chişinău la secţia jazz, dar afirmă că cel mai mult a învăţat la workshop-ul organizat de Anca Parghel. Sâmbătă seara Geta Burlacu a uimit publicul prezent cu piese folclorice precum „Cine iubeşte şi lasă” sau „Cine-a pus cârciuma-n drum” prelucrate într-un stil foarte personal, amintind de cel al Aurei Urziceanu.

Trupa Farfarello s-a înfiinţat în 1979 în Germania. De atunci a susţinut numeroase concerte atât în Germania cât şi în alte ţări. În prezent trupa Farfarello este formată din Mani Neumann la vioară şi Ulli Brand la chitară.

Pe Lavinia Răducanu arădenii au mai avut ocazia să o vadă evoluând alături de trupa Romak. Lavinia Răducanu şi-a început cariera ca şi soprană de operă. În prezent interpretează muzică ţigănească autentică alături de Rromak şi jazz cu influenţe etno alături de Swing Manush Band. Festivalul de Etnojazz este la prima ediţie şi este un eveniment organizat de Casa de Cultură a Municipiului Arad în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro