Stire

S-a dat startul la baluri

20.10.2008 ⋅ 0 comentarii

* Grupurile Şcolare „Francisc Neumann“ şi „Csiky Gergely“ şi-au ales cei mai frumoşi boboci.

Pentru Grupul Şcolar „Francisc Neumann“ a devenit deja o tradiţie în a fi primul liceu care organizează Balul Bobocilor. Vineri seara, Clubul Space a fost „amanetat“ în întregime de către bobocii de clasa a IX-a, colegii lor mai mari care au venit să-i susţină, părinţi, dar şi profesori care au asistat în juriu.

Cele opt perechi s-au întrecut în Rock and Roll, muzică populară, ţigănească şi Vals. La sfârşitul acestor probe, fiecare pereche a primit câte o distincţie, astfel încât nu a fost lăsat nimeni pe dinafară. Miss şi Mister Aptitudine, Eleganţă, Dance, Popularitate, premii 3, 2 şi 1 au reprezentat distincţii de care bobocii s-au bucurat mai mult sau mai puţin. Premiul cel mai râvnit, de Miss şi Mister a revenit perechii formate din Ramona Şteko şi Alin Gârda. Pe următoarele locuri s-au clasat Cristina Şuba cu Sebastian Rotaru, urmaţi de Raluca Zamfirescu şi Alin Ambaraş.

Grup Şcolar „Csiky Gergely“

În cealaltă parte de oraş, în Aradul Nou, clubul Moskeea a fost gazda Balului Bobocilor de la Grupul Şcolar „Csiky Gergely“. Întreaga manifestare s-a desfăşurat sub auspiciile personajului James Bond. Cele opt perechi au purtat numere specifice acestuia: 001, 002..., din listă lipsind 007. Numărul de 007 urmând a fi primit de către perechea câştigătoare, care primea distincţia de „perechea Bond“. Printre probele pline de imaginaţie ale organizatorilor, amintim bărbierirea baloanelor de către fete, mâncarea unei îngheţate scoasă din frigider cu furculiţă şi cuţit din plastic, dansul perechii pe o hârtie de ziar care devenea tot mai mică. La un moment dat, băiatul a fost nevoit să danseze într-un singur picior cu fata aşezată pe umerii săi. „Copiii au fost foarte ambiţioşi, atât cei care au organizat cât şi concurenţii. Ideea probelor le-a aparţinut, sponsorii au fost găsiţi tot de ei, iar sala a fost închiriată de asemenea tot de ei. Îi felicit pentru că au făcut să ne simţim toţi foarte bine“, ne spune prof. Mariana Rogoz, diriginta unei clase a XII-a şi una dintre organizatoare. Alături i-au fost şi colegele Emese Erdei, director executiv, prof. Andrea Maxim şi prof. Andrea Nyari. Directorul şcolii, Francisc Szakacs, se afla în juriu: „Ca în fiecare an, mă bucur să iau parte la această manifestare deosebită. Este un bun prilej pentru cei de clasa a IX-a să se cunoască între ei. Mă simt foarte bine alături de ei, mă simt mai tânăr“. Alături de bobocii care participau, părinţii aveau şi ei mari emoţii. „Am foarte mari emoţii, pentru că ne-am pregătit toată săptămâna pentru acest eveniment. Am ajutat-o şi eu, mai ales în alegerea rochiei“, ne spune Susana Laszlo, mama unei concurente. De cealaltă parte, părinţii băieţilor au avut mai puţin de muncă. „Nu prea a avut nevoie de ajutorul meu. Mi-a spus că se descurcă şi singur. Avea însă emoţii foarte mari“, ne spune  Etelca Buchbau. La final, „perechea Bond“ a fost câştigată de cuplul Evelin Varga şi Eric Constantinescu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro