Stire

?nt?lnire ?ntre poliţiştii criminalişti

20.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Timp de trei zile la Moneasa a avut loc o întâlnire de lucru a poliţiştilor criminalişti de la 10 inspectorate judeţene din ţară, evenimentul fiind organizat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad.

Participanţii au abordat subiecte de interes în ceea ce priveşte aportul bazelor de date criminalistice la soluţionarea unor cauze, prin identificarea persoanelor care comit infracţiuni, cât şi aportul acestora la identificarea persoanelor dispărute, a persoanelor cu identitate necunoscută şi a cadavrelor cu identitate necunoscută.

De altfel, poliţiştii criminalişti au discutat  şi  pe marginea metodelor de lucru în cazul dispariţiei de minori şi în cazul dispariţiei în mod repetat a acestora, precum şi aspecte legate de Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Prezent la deschiderea lucrărilor, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţe Arad, comisar şef Alexandru Tanco, a evidenţiat importanţa muncii specialiştilor criminalişti, a eforturilor depuse de către aceştia,  în soluţionarea cazurilor instrumentate de către poliţie.

La aceste lucrări au participat  toţi şefii Servicilor de Criminalistică din judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Dolj, Gorj Mehedinţi, Olt, Constanţa şi din Bucureşti, precum şi lucrători criminalişti – operator ai bazelor de date Imagetrak şi Afis.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro