Stire

AGA va decide soarta CET-ului

20.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Angajaţii CET Arad vor afla, astăzi, cum se va restructura societatea şi câţi angajaţi vor fi daţi afară. Planul de restructurare al CET va fi supus dezbaterii şi votului membrilor AGA de la CET şi membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii.

Reprezentanţii AGA  susţin că este vorba, în fapt, de trei etape de restructurare la CET, până la formula finală. În prima fază va fi vorba de modificarea organigramei cu schimbarea managementului societăţii, în cea de a doua se va trece la disponibilizarea de personal, iar în a treia se va trece la scindarea societăţii în două (CET pe lignit pe de o parte şi CET pe hidrocarburi, cu Arterm, pe de alta). Teoretic, şedinţa de astăzi va avea două puncte pe ordinea de zi. Restructurarea CET şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli.

Împrumuturi pentru CET

CET Arad este încă departe de a primi împrumutul de 15 miloane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Aceste fonduri vor fi utilizate pentru efectuarea unor lucrări de modernizare. Din suma de 15 milioane de euro pe care BERD ar putea s-o împrumute, cinci milioane de euro ar putea fi obţinute dintr-un credit sindicalizat. Boilerele uneia dintre unităţile CET vor fi convertite pentru a utiliza gaze naturale în loc de lignit.

Bani pentru studiu din Suedia

Momentan la CET Arad se află consultanţii de la BERD, care fac un studiu de fezabilitate în urma unei finanţări nerambursabile obţinute de BERD pentru CET. Suma este în valoare de 300 de mii de euro şi este primită de la Guvernul Suediei. „S-a angajat şi o firmă de consultanţă din Suedia care până la sfârşitul lunii ianuarie trebuie să termine studiul de fezabilitate. Pe baza acestuia se va vedea dacă CET Arad merită acest împrumut şi pentru ce”, afirmă Liviu Vărşăndan, inginer şef, CET Arad.  De asemenea, CET Arad mai aşteaptă un împrumut pentru instalaţia de monitorizare gaze arse la cafurile 4 şi 5. Credit care nu a fost încă acor-

dat, deşi în şedinţa CLM reprezentanţii AGA  au fost mandataţi să acorde acest împrumut. Este vorba de 205 mii de euro, care ar putea fi aprobaţi în şedinţa de mâine.

Schimbări şi în conducere

Actualului director de la CET Arad îi va expira mandatul de    la data de 1 Decembrie. Dată la care se pare că va fi înlocuit  cu Cornel Secianschi, actualul consilier al directorului Lucian Barniciu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro