Stire

Piaţa, atestată acum 143 de ani - Primăria reinvesteşte profitul

21.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Fiecare zi de sâmbătă adună în piaţa din Hălmagiu foarte multă lume din localitate şi zonele limitrofe comunei. Fie că oferă spre vânzare legumele sau fructele pe care le-au cultivat, haine şi încălţămnte – până la brânzeturi ori lapte – cei prezenţi aici sunt întotdeauna în număr ridicat.

Piaţa este una renumită în zonă, iar prezenţa unui număr mare de vânzători face ca şi numărul celor ce doresc să achiziţioneze diferite produse – este ridicat. Un lucru mai puţin sau chiar deloc cunoscut de cei ce vin sâmbătă de sâmbătă aici este faptul că această piaţă este una cu tradiţie.

Astfel, piaţa din Hălmagiu a fost atestată documentar acum aproximativ 150 de ani, mai precis în anul 1865. Acest lucru îl face pe primarul Adrian Ţoca să-şi dorească o nouă faţă pentru piaţa Hălmagiului. „Vechimea pieţei din Hălmagiu, dar şi grija pentru cei ce vin aici în fiecare săptămână - ne obligă să facem tot ceea ce putem pentru a schimba în bine situaţia. Astfel, avem un proiect de modernizare a acesteia, iar o parte a fondurilor va fi din reinvestirea profitului pe care-l obţinem de aici. Acem un proiect prin care dorim să amenajăm aleile – prin punerea unui strat de criblură – evitând asfel ca în zilele ploioase oamenii să stea în noroi” – spune Adrian Ţoca, primarul comunei Hălmagiu.

Pe viitor, edilii locali doresc să refacă şi mesele pentru micii producători – pentru acet lucru, autorităţile nu au anunţat un termen, ci doar intenţia de a mai face un pas înainte.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Răzvan Creţu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro