Stire

Pichetul de Grăniceri de la Macea ? transformat ?n şcoală

23.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Fosta clădire a Pichetului de Grăniceri din Macea va fi transformată în şcoală. Primăria a elaborat un proiect în acest sens, pe care l-a înaintat Guvernului, explicând că cele două şcoli în care îşi desfăşoară activitatea elevii cu clasele I-VIII din Macea se află în stare continuă de degradare, cu toate că se fac reparaţii anuale, având în vedere că cele două clădiri sunt vechi de aproximativ 200 de ani.

„Am cheltuit foarte mulţi bani în cele două clădiri vechi, în care chiar dacă investeam, fiind foarte vechi, se degradau repede”, ne-a declarat primarul localităţii Macea, Ioan Mercea.

Zilele trecute, s-a aprobat hotărârea de guvern prin care terenul şi clădirea fostului Pichet de Grăniceri trec din administrarea privată a Statului şi administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, prin Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, în proprietatea publică a comunei Macea. Atât terenul, cu suprafaţa de 2.352 metri pătraţi, cât şi clădirea de 385,76 metri pătraţi erau neîntreţinute, lăsate în paragină pentru că Pichetul de Grăniceri nu mai funcţiona de multă vreme.

Primarul Ioan Mercea a mai spus că, după mutarea elevilor una dintre căldiri o să fie demolată, iar alta va fi reabilitată pentru a fi folosită de Primărie.

Clădirea în care se vor muta elevii celor două şcoli va fi modernizată la standarde europene. Nouă şcoală va avea 16 clase, în care vor învăţa aproximativ 370 de elevi din clasele I-VIII.

„Lucrările vor demara la începutul anului viitor şi au ca termen de finalizare perioada de doi ani. Suma estimată în proiect pentru investiţiile de modernizare a clădirii se ridică la 64 de miliarde de lei vechi”, a mai declarat edilul şef al comunei Macea.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro