Stire

Winamp-ul rusesc-AIMP

23.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Până în prezent au existat şi există foarte multe programe care au încercat să copieze Winamp-ul atât la nivel de interfaţă, cât şi de funcţionalitate. Majoritatea încercărilor nu s-au putut compara însă cu playare-ul atât de cunoscut. AIMP este un player audio apreciat în rândul utilizatorilor „cu vechime“ dar mai puţin cunoscut de restul. Asta şi din cauza provenienţei ruseşti a aplicaţiei lipsite de o promovare precum cea de care s-a bucurat şi se bucură încă.

Dacă ai folosit până acum Winamp şi te-ai decis să încerci AIMP vei recunoaşte o interfaţă care seamănă, ca principiu, cu cea de la Winamp. Şi player-ul rusesc prezintă aceeaşi organizare modulară a funcţiilor de bază.

Elementele din fereastra principală (butoane, slider de volum, balans, efecetele de vizuale) sunt aranjate la fel ca în tema default de Winamp. Player-ul cuprinde de asemenea, trei teme care arată destul de bine. Singurul aspect deranjant îl constituie marginile care ar trebui să fie rotunjite, dar care, de fapt, sunt destul de colţuroase.

O funcţie inedită întâlnită doar la AIMP este posibilitatea deschiderii şi gestionării simultane a mai multor liste de melodii. În fereastra Playlist poţi avea deschise mai mute liste de melodii, afişate ca tab-uri. Melodiile pot fi foarte uşor transferate de la o listă la alta. Din această fereastră ai acces şi la bookmarks-uri. Poţi salva ca bookmark fie o singură melodie, fie adresa unui post  sau un playlist întreg pe care îl poţi accesa mai simplu.

Funcţia de căutare în playlist este foarte eficientă constând într-un box în care scrii textul căutat, iar programul selectează automat melodia corespunzătoare.

Sound recorder realizează captura audio din placa de sunet, iar Audio Library este modulul de gestionare a melodiilor de pe calculator. Cu toate avantajele şi noutăţile oferite de acest player, AIMP pierde teren în faţa winampu-lui deoarece acesta din urmă este mai bun atât la capitolul funcţionalitate cât şi ca operaţiuni de configurare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro