Stire

Guvernul ? nepăsător la reclamaţiile transportatorilor

23.10.2008 ⋅ 0 comentarii

* Asociaţia Transportatorilor din Arad este total neinformată

Reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport îşi arată indignarea faţă de faptul că guvernanţii români nu au discutat la şedinţa comună cu omologii maghiari despre amenzile abuzive pe care le primesc transportatorii români.

„În timp ce reprezentanţii Guvernului României se întrec în glume ieftine la întâlniri bilaterale cu «fraţii» maghiari, şoferii şi transportatorii români sunt amendaţi abuziv cu mii de euro de maşinăria de control şi opresiune instaurată de către unguri”, se arată într-un comunicat de presă emis de Federaţia Operatorilor Români de Transport.  

Preşedintele Federaţiei, Augustin Hagiu, susţine că, de la începutul anului şi până în prezent, Statul Ungar a încasat peste 20 de milioane de euro din amenzile acordate şoferilor şi transportatorilor români, acest lucru fiind cunoscut de către Guvernul României şi personal de către primul ministru Tăriceanu. „Consiliul Naţional Rutier, din care şi FORT-ul face parte, a informat Guvernul României cu privire la amendarea excesivă, incorectă în contextul integrării europene şi abuzivă a transportatorilor şi şoferilor români, cu privire la sechestrarea autovehiculelor comerciale româneşti pe teritoriul Ungariei şi, în afară de câteva întâlniri dintre Autoritatea Rutieră Română şi partea maghiară, nimic concret nu s-a întâmplat”, mai adaugă Augustin Hagiu.

Hagiu mai spune că patronatele din transporturi au solicitat intervenţia reprezentanţilor Guvernului României. „Este cutremurător în opinia noastră cât de rupt de realitate este acest Guvern, faţă de problemele reale cu care se confruntă agenţii economici autohtoni”, mai spune preşedintele Federaţiei.

În timp ce, la nivel naţional, FORT îşi arată nemulţumirea, conducerea Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa 2002 Arad habar nu are despre rezultatul şedinţei celor două guverne, care a avut loc marţi.

După ce, în urmă cu câteva săptămâni erau foarte revoltaţi când vorbeau despre acest subiect, ieri, când le-am cerut opinia, părea că le povestim despre avioane cu reacţie şi nu despre subiectul pe care îl prezentau atât de înverşunaţi.

Preşedintele Asociaţiei, Adrian Pop, uimit de-a dreptul de subiectul pe care l-am abordat, ne-a răspuns: „Nu ştiu nimic!... Lăsaţi-mă vreo două ore ca să mă documentez să vă pot răspunde...”

După cele două ore de răgaz, am încercat să-l contactăm de mai multe ori, însă nu a catadicsit să mai răspundă la telefon. Dacă sunt la fel de informaţi şi când se prezintă la discuţii şi negocieri cu „fraţii” maghiari, atunci nici nu ne mirăm de ce rezultatele demersurilor lor sunt de-a dreptul... invizibile!...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro